Život
17.03.2022. 11:59
R.E.

Njujork

Visoka moda u visokoj... piljevini?! (FOTO, VIDEO)

Fashion Alexander McQueen
Izvor: AP / Leanne Italie

Održiva moda je trend koji polako ali sigurno osvaja tekstilno tržište. Recikliranim, prirodnim, organskim materijalima, okreće se sve više modnih dizajnera. U skladu sa tim i same modne revije su nekada "ekološke".

Tako je kreativni tim, na čelu sa dizajnerkom Sarom Barton, kolekciju za sledeću jesen i zimu brenda "Aleksandar Mekvin", organizovao u skladištu u Bruklinu, gde je publika bila okružena piljevinom. 

Među zvanicama je bila i urednica "Voga", a prikazani modeli su u jarkim bojama, pre svega u zelenoj, žutoj i crvenoj, napravljeni od materijala koji u potpunosti mogu da se recikliraju. 

Takođe, piljevina koja je bila deo dekoracije, nakon revije je poklonjena umetnicima koji će je iskoristiti za svoja nova umetničak dela. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dragana Ognjenović: Moda, umetnost i lepota su nam uvek potrebni, posebno u izazovnim vremenima
Dragana Ognjenović

Intervju

19.11.2021. 16:18

Dragana Ognjenović: Moda, umetnost i lepota su nam uvek potrebni, posebno u izazovnim vremenima

Dovoljno je da pogledate u svoj orman i da shvatite da je čuveni modni dizajner Ralf Loren apsolutno u pravu kada je rekao "Ne dizajniram garderobu, ja dizajniram snove“. Dokaz su i sve te prodavnice garderobe oko nas, tržni centri, odlazak u kupovinu koji nam vraća osmeh na lice.
U čemu je magija mode?
Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
30.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve