YOU TUBE SE ISPLATI: Šestogodišnja jutjuberka kupila zgradu za osam miliona dolara

YOU TUBE SE ISPLATI: Šestogodišnja jutjuberka kupila zgradu za osam miliona dolara

foto: printscreen youtube


Šestogodišnja južnokorejska zvezda Jutjuba Boram, koja ima 30 miliona pratilaca, kupila je petospratnu zgardu u elitnom predgrađu Seula u vrednosti od čak osam miliona dolara! Boram ima dva Jutjub kanala na koja kači svoj sadržaj – kanal posvećen igračkama sa 13,6 miliona i video blog sa 17,6 miliona pratilaca, prenosi Si-En-En.

Mladu koreansku jutjuberku porodica je počela da snima pre godinu dana i da je objavljuje na YouTube platformi. Ona je trenutno zvezda dva YouTube kanala Boram Tube ToysReview i Boram Tube Vlog. Na prvom ima 13 miliona, a na drugom 17 miliona pretplatnika. Sajt je njenu mesečnu pretplatu procenio na neverovatnih 3,7 milijardi dolara.

U jednom od svojih najpopularnijih klipova, koji je privukao više od 376 miliona pregleda, Boram je napravila nudle koristeći igračku plastičnu kuhinju i potom ih entuzijastično “posrkala” pred kamerom.

Međutim, pojedine njene objave izazvale su kritike u Južnoj Koreji zbog vrednosti koje promoviše, pa su se neki građani Južne Koreje 2017. godine požalili nevladinoj organizaciji Sejv d Čildren, strahujući da bi neki njeni klipovi mogli negativno da utiču na maloletnike.

Posebno su bili zabrinuti zbog klipova na kojima Boram krade novčanik od svog tate i na kojima izgleda kao da vozi auto po putu. Sejv d Čildren je prijavio te snimke policiji, posle čega su klipovi uklonjeni.

Prema Forbsovoj listi, među decom zvezdama Jutjuba najviše je protekle godine zaradio sedmogodišnji Rijan Kadži, sa zaradom od 22 miliona dolara zahvaljujući svom kanalu i pratiocima, kojih ima 20,8 miliona.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar