Život
04.06.2019. 19:04
R. E.

ZASTRAŠUJUĆE PROGNOZE: Civilizacija bi mogla da izumre 2050. godine?

earth-1617121_1920.jpg

Ljudska civilizacija, u obliku u kojem je poznajemo, možda je već ušla u poslednje decenije svog postojanja, zaključak je novog izveštaja koji istražuje budućnost civilizacije na planetu, piše Independent.

"Sve katastrofalniji uticaji klimatske krize u kombinaciji sa neaktivnošću u suzbijanju  istih, gura našu planetu na sumorni put ka sve haotičnijem stanju koji bi mogao da prevlada u većini društava širom sveta", navode istraživači.

Istraživanje koje je napravio tink-tenk sa sedištem u Melburnu "Breakthrough National Centre for Climate Restoration" predstavio je bivši šef australijskih snaga odbrane i penzionisani admiral kraljevske australijske mornarice Kris Beri.

On navodi da su istraživači otkrili do sada nepoznatu istinu o očajnom stanju u kojem se nalazi ljudska civilizacija, ali i planeta Zemlja. Beri ističe i da je ljudska civilizacija na putu ka potpunom izumiranju i to na "najgori mogući način".

Upravo zato se navodi da bi, kako bi se pripremili za takav uticaj i posledice, trebalo preispitati  upravljanje rizikom u zemljama "koji se fundamentalno razlikuje od konvencionalne prakse".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
16.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve