Značajna podrška za 2.500 porodica

Značajna podrška za 2.500 porodica


Roditelji s troje i više dece sa “ponosnom karticom” godišnje mogu da uštede nekoliko stotina evra
Sve porodice sa troje i više dece u Šapcu drugu godinu zaredom imaju priliku da zahvaljujući projektu pod nazivom “Cena minus za 3+” ostvare značajne uštede. Procenjuje se da u gradu postoji oko 2.500 porodica koje spadaju u ovu kategoriju, a cilj projekta je da se roditeljima pruži podrška i olakša svakodnevica.
U 2018. godini je podeljeno oko 800 “ponosnih kartica” kako su nazvane, na osnovu kojih njihovi vlasnici ostvaruju raznovrsne pogodnosti, od popusta u pojedinim prodajnim objektima, do ušteda prilikom korišćenja gradskog bazena ili biblioteke, članarinama u sportskim klubovima, korišćenju usluga ordinacija uključenih u ovaj humanitarni projekat.
Ove godine planirano je proširenje broja usluga obuhvaćenih akcijom, a partneri su u najvećem broju privrednici i preduzetnici koji su prihvatili inicijativu organizatora akcije čije udruženje ima istovetan naziv kao i sama akcija.
Novost od 2019. godine godine jeste pokretanje portala Tri plus, koji omogućava da korisnici kartica na njemu pronađu ono što im je potrebno za decu i do toga dođu besplatno, a što im poklanjaju sugrađani kojima oprema ili predmeti više nisu potrebni. Na sajtu se mogu pronaći i potpuno nove stvari koje su za ovu akciji spremili donatori.
Organizatori ovog projekta veruju da porodice s troje i više dece sa ovom karticom godišnje mogu da uštede više stotina evra. Sve što je potrebno da bi roditelji dobili ovu karticu jeste da dođu u prostorije Turističke organizacije Šapca i popune izjavu bez donošenja bilo kakve druge dokumentacije. Ove godine roditelji izjave mogu da popune do 19. aprila kada će biti sačinjena konačna evidencija, a nedugo potom uslediti podela kartica.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar