Život
22.08.2023. 02:00
Tanjug

Pogađate?

Znate li šta to lopovi najviše kradu u Holandiji

holandija, bicikli
Izvor: Shutterstock

Na hiljade ukradenih električnih bicikala bude prokrijumčareno svakog meseca iz Holandije u istočnu Evropu, preneo je poratal NL Tajms.

''Potpuno je jasno da su se ulične bande preorijentisale sa krađe običnih bicikala na elektronske. Oni su skuplji, koštaju između 2.000 i 3.000 evra, i mnogo su unosniji'', rekao je policijski zvaničnik Rene Midag.

Da bi izbegli da budu uhvaćeni sa ukradenom robom na granici, bande često stavljaju falsifikovane nalepnice sa brojevima okvira bicikala preko originalnih i falsifikuju tovarne listove.

''Reč je o dobro organizovanim bandama koje imaju sređene poslove. Imaju 'čvorišta' u zemlji gde prevoze ukradenu robu. A iz ovih skladišta se čitav teret transportuje preko granice na dobro koordinisan način kako bi se kasnije trgovalo. Pošto vlasnici često ne znaju njihov serijski ili broj okvira, ne možemo uvek da vratimo bicikle koje pronađemo njihovim pravim vlasnicima'', rekao je Midag.
 

Ukrao sedam bicikala

Hapšenje u Vrbasu

Bicikl

Hapšenje u Vrbasu

18.08.2023. 13:50

Ukrao sedam bicikala

Dodao je da povrat bicikala dodatno otežava činjenica da se na svakog meseca ukrade na hiljade bicikala.

On je apelovao na vlasnike e-bicikala da zabeleže serijske brojeve ramova i da preko ne njih ne ostavljaju samo zaštitni lanac, već i još jedan sa katancem, prenosi Tanjug.

''To je dečja igra za ove momke, a oni to mogu da otvore specijalnom opremom za nekoliko sekundi. Nije uzalud što osiguranje savetuje da koristite dodatnu bravu i pričvrstite je za stub ili ogradu. Ako lopovi to vide, često biraju drugu metu'', rekao je Midag.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Krali luksuzne automobile u EU, pa ih prodavali u Srbiji
automobil

Uhapšena kriminalna grupa

18.08.2023. 10:55

Krali luksuzne automobile u EU, pa ih prodavali u Srbiji

Policija je uhapsila sedam osoba na teritoriji Kraljeva i Loznice za koje se sumnja da su članovi kriminalne grupe, koja je krala luksuzne automobile u zemljama Evropske unije i prodavala ih u Srbiji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve