Sport
05.02.2020. 14:46
R. E. / Index. hr

NAJBOLJIH POLA SATA U KARIJERI: "Jokićev IQ je na drugom nivou"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nikola Jokić odigrao je najboljih pola sata u NBA karijeri. Srpski All-Star je za nepune prve tri četvrtine vodio Denver do pobede 127:99 protiv Portlanda učinkom koji je fantastičan čak i za njegove najviše kriterijume.

Samo jedna asistencija nedostajala mu je za 11. triple-double sezone, ali to nije važno uzimajući u obzir šta je sve Jokić napravio za tako malo vremena protiv ekipe koja je Denver prošle sezone izbacila iz play-offa i koja se ove sezone žestoko bori za doigravanje, prenosi Index. hr.

Osim toga, Trail Blazersi su u Denver došli predvođeni Damianom Lilardom koji je u životnoj formi i s nestvarnim brojkama u zadnjih šest mečeva: 49 koševa i osam trojki po susretu uz 57 posto šuta iz daljine kao i 61 poen protiv Golden Statea, 47 Dalasu, 50 Indiani, 36 Hjustonu, 48 Lejkersima i 51 Juti.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/David Zalubowski

Međutim, Torrey Craig i Gary Harris sveli su ga na samo 21 koš i šut 8/23, a da očekivani derbi između Lilarda i Jokića potpuno izostane, pobrinuo se srpski as Nagetsa.

Jokić je dakle za samo pola sata postao najbolji strijelac, skakač i dodavač na utakmici. Postigao je 29 koševa (8/12 šut iz igre, 3/5 za tricu), imao 13 skokova, devet asistencija, tri blokade i dve ukradene lopte.

Povezane vesti - OD TEPSIJE BUREKA DO KUĆE SLAVNIH: Jokić veća zvezda od Peđe i Divca 

Najbolji igrač Denvera oduševio je atraktivnim potezima, ali i potezima koji svedoče o njegovoj lucidnosti i snalažljivosti. Već na samom početku je tešku situaciju protiv Whitesidea pod suparničkim košem rešio tako da je sam sebi dodao od tablu i time se izborio za bolju poziciju i poentiranje:

 

Navijače i novinare očarao je i akcijom u kojoj je na sebe navukao čak četiri protivnika i onda iz teške pozicije sjajno poslužio Ernangomeza koji s tako očišćenim putem lako zakucava.

"Ovaj tip ima oči na potiljku", komentar je na Twitter-u vezan za Jokićevu majstoriju:

Jokić se sjajno snašao i u obrani. McCollumov prodor okončao je blokadom i dok bi većina igrača likovala nakon što tako zaustavi protivničku zvezdu, Jokić je, videvši da lopta od njegove rampe ide u aut, oduševio još jednom propratnom reakcijom - bacio se na loptu koja je letela van terena i poslao je prema McCollumu, od kojeg se odbila u aut, pa je tako još jednom nasamario protivnika te ga ne samo blokirao, nego i naterao da mu da i napad.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/David Zalubowski

"Džokerova košarkaška inteligencije je na drugom nivou", komentarisali su Nagetsiovu akciju njihovog najboljeg igrača:

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve