Vesti
20.07.2019. 17:08
R.E./Kossev

HARADINAJ NIJE JEDINI: Bivši predsednik kosovske skupštine pozvan na saslušanje u Hag

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bivši predsednik kosovske skupštine, Jakup Krasnići, pozvan je na ispitivanje od strane Specijalnog tužilaštva za ratne zločine OVK.

Krasnići se danas oglasio na svom Fejsbuk profilu, poručivši da je ispitivanje zakazano za 24. jul. Međutim, nije saopštio i u kom će svojstvu biti saslušan.

Kaže da će se odazvati pozivu uprkos tome što je ovaj sud "na kraju koncipiran u Beogradu sa klevetama i lažima i sa motivom i svrhom kompromitovanja i inkriminacije pravednog rata".

"Neće biti prvi put da stojim pred istražiteljima i dajem odgovore na pitanja koja su stvorila srpske vlasti", dodao je.

Krasnići je tokom rata 1999. vršio ulogu portparola i člana Glavnog štaba OVK.

Osim Krasnićija, koji je bivši predsednik kosovske skupštine, kako je juče sam potvrdio, pred istražnim organima suda u Hagu naći će se, kako je izgledalo juče a i danas – neočekivano – i kosovski premijer, Ramuš Haradinaj.

Haradinaj je juče, nakon sastanka Vlade podneo neopozivu ostavku na ovu funkciju, poručivši da se za ovaj potez odlučio nakon što je dobio poziv od Kancelarije specijalnog tužioca u Hagu.

Povezane vesti - HARADINAJ: Nema dokaza da sam kriv, greši onaj ko misli da se zeza sa mnom

"Na sastanku vlade sam objavio da sam podneo ostavku na dužnosti premijera Kosova, razlog tome je poziv za ispitivanje koji sam dobio kao osumnjičen od Specijalnog suda za Kosovo u Hagu. Hteo sam da tu situaciju odvojim od časti moje države i časti premijera. Ne ide premijer Kosova pred sud, i ne ide država Kosovo, nego ide Ramuš Haradinaj", poručio je.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve