Vesti
24.10.2019. 14:38
Tanjug

"NEMA SMISLA PRVO ĐILAS" Vučić: Insistiraću da moja imovina bude prva ispitana

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će, kada bude usvojen novi zakon o poreklu imovine, insistirati da bude prvi čija će imovina biti ispitana.

"Videćemo da li će zakon biti usvojen sad ili u februaru. Ne mislim da je dobro da bude oruđe u izbornoj kampanji, jer mislim da bi mnogi vrlo teško objasnili svoju ogromnu imovinu", rekao je Vučić novinarima.

On je naveo da taj zakon neće doneti toliko velike ekonomske efekte, ali će doneti više morala i pravde, te da je uveren u njegovo usvajanje.

Istakao je da će insistirati da bude prvi čiju će imovinu ispitati jer, kako kaže, nema smisla da se ispituje imovina lidera opozicije Dragana Ðilasa ili Vuka Jeremića, a da on ne prođe kroz to.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Tek kada on bude ispitan, kaže, može se to tražiti i od ostalih.

"Insistiraću da ispitaju sve sto imam u inostranstvu, sve te kuće i apartmane od Atine do Beča, što su lagali ovih godina, da ispitaju postojanje bilo kog računa u banci mog ili člana moje porodice u inostranstvu. Da ispitaju svu imovunu u zemlji i da sa tim rezultatom izađemo pred građane da vide da od 2008. godine nemam nikakvo povećanje imovine, pogotovo od 2012. godine, kada sam preuzeo važne državne funkcije", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
23°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve