Vesti
11.06.2021. 10:33
R.E.

Građani NB pobedili?

Obustavljeni radovi u Bloku 37

šlem, gradilište, radnici
Izvor: Shutterstock

Austrijska kompanija Durst, investitor na placu u Bloku 37, obustavila je radove na tom placu i povukla mašine i radnike dok ne bude pronađeno najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je, gostujući u jutarnjem programu TV Studio B da se, kada je dobio izveštaj inspekcije koja je konstovala da su svi radovi u bloku 37 urađeni u skladu sa zakonom, sastao sa predstavnikom austrijske kompanije Durst i preneo mu da je zgrada za koju su dobili građevinsku dozvolu, na osnovu GUP iz 2003. i 2009. godine, neprimereno velikih gabarita za tu lokaciju.

"Potpuno razumem građane koji su protiv toga i da živim u zgradama pored tog placa isto bih reagovao kao oni. Investitor veoma dobro razume da važeći GUP, koji je usvojen 2016. godine, ne dozvoljava izgradnju tako velike zgrade ni po spratnosti, ni po gabaritu, te je iskoristio pravo koje mu daje zakon da ako je proceduru započeo po starom planu završi je po istom", rekao je Vesić.
 

On je naveo da je zamolio investitora, u ime građana, da obustavi radove, povuče radnike i mašine dok u pregovorima sa gradom ne bude pronađeno trajno rešenje. Investitor je prihvatio molbu i tamo od danas više neće biti radova.

Vesić je rekao da će lično voditi pregovore sa investitorom i da će, kada bude imao rešenje, pozvati na razgovor predstavnike građana kako bi bili upoznati sa dogovorom.

Zamenik gradonačelnika je istakao da će razgovarati sa građanima koji žive u Bloku 37 i koji su opravdano uznemirani, ali da neće da razgovara sa političkim prevarantima koji su bili deo vlasti koja je usvojila urbanistički plan koji je dozvolio tu monstrum zgradu, a koji su pokušali da se okoriste od ovog protesta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

GORAN VESIĆ: Vakcinisano pola miliona Beograđana
tan2021-3-10_105358675_1.jpg

Normalan život sve bliži

12.04.2021. 12:04

GORAN VESIĆ: Vakcinisano pola miliona Beograđana

U Zdravstvenoj stanici Umka danas je vakcinisan 500.000. Beograđanin, a do sada je vakcinisan svaki treći, a revakcinisan svaki četvrti stanovnik glavnog grada, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić prilikom obilaska vakcinalnog punkta u Zdravstvenoj stanici Umka.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
23°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve