Vesti
07.11.2023. 16:03
Beta

Očekivano?

Koliko su stanovnici severa Kosova zainteresovani za preregistraciju tablica

Kosovo
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Od 1. novembra 733 automobila sa severa Kosova sa registarskim oznakama koje Priština smatra za "nelegalne", preregistrovani su na RKS registarske tablice, saopštila je Kosovska policija.

Zamenik direktora policije na severu Mitrovice Veton Eljšani izjavio je da je danas do podne na kosovske registarske tablice preregistrovano 88 vozila.

Prethodno su iz MUP-a Kosova ocenili da je do masovne registracije vozila na severu Kosova došlo "zato što na severu više nisu moćni kriminalci poput Milana Radojičića, Ljunea, Mamija, Rusija i sličnih".

"Možda to izgleda nezamislivo iz perspektive od pre godinu dana, ali danas u četiri opštine severa rade policajci koji su u službi reda i mira i borbe protiv šverca, kriminalnih i terorističkih grupa. Umešanost bivših policajaca ne samo u slučaju Banjske pokazuje da je većina njih i sama bila deo krivičnog dela krijumčarenja", ocenio je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja pre nekoliko dana.
 

Mogućnost preregistracija vozila sa srpskim registarskim tablicama sa akronimima gradova na Kosovu na RKS tablice je na snazi do 1.decemnbra ove godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srbi sa Kosova zarad lične bezbednosti spremni na oružani otpor
1

Istraživanje Demostata

06.11.2023. 11:45

Srbi sa Kosova zarad lične bezbednosti spremni na oružani otpor

Srbi sa severa Kosova i Metohije spremni su na oružani otpor prištinskim vlastima radi zaštite lične bezbednosti i u cilju odbrane svojih života i domova, pokazuje istraživanje Demostata sprovedeno posle incidenta u Banjskoj 24. septembra kada je ubijen jedan kosovski policajac i trojica naoružanih Srba.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve