Vesti
14.06.2023. 13:13
R.E.

Masakr u "Ribnikaru"

Zašto je ocu dečaka K.K. zaplenjena imovina

Zatvor
Izvor: Shutterstock

Odluka Višeg suda u Beogradu kojom je V.K. ocu dečaka koji se sumnjiči da je izvršio masakr u "Ribnikaru", zabranjeno da raspolaže svojom imovinom usledila je nakon što je on zatražio da mu u posetu u pritvor dođe notar.

Namera oca dečaka K.K. bila je da overi potrebnu dokumentaciju, kako bi mogao da raspolaže svojom imovinom, saznaje "Blic".

Prema informacijama koje ovaj medij poseduje, porodice ubijene dece istakle su imovinsko pravni zahtev nakon smrti svoje dece prilikom davanja iskaza u Tužilaštvu u istrazi koja se vodi protiv V.K. zbog sumnje da nije obezbedio pištolje za koje je imao dozvolu, a koje je potom njegov sin uzeo i izvršio masovno ubistvo u školi. 

"Advokat porodica je podneo zahtev Višem sudu da se ocu dečaka ubice zabrani da raspolaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari čiji je vlasnik, a u koje spadaju stan u Beogradu, delovi poslovnog prostora u Beogradu i putničko motorno vozilo. S obzirom i na to da je otac dečaka ubice tražio notara kako bi mu bilo omogućeno da raspolaže svojom imovinom, što znači da može i da je proda, sud je doneo odluku da mu se to zabrani", kaže izvor "Blica".

To znači da V.K. neće moći da prodaje ništa što je u njegovom vlasništvu dokle god traje istraga, odnosno postupak protiv njega. Tek kada bude doneta pravosnažna odluka - on bude osuđen ili oslobođen, on će moći da raspolaže svojim nepokretnostima.

"U slučaju da on bude osuđen postojaće imovina kojom će moći da se namire zahtevi porodica ubijene dece. Sud štiti porodice i ovom odlukom on neće moći ništa da proda dokle god traje postupak", kaže izvor "Blica".

V.K. na ovu odluku suda ima pravo žalbe.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o glumcima, svadbi Šešeljevog sina, fotografiji iz "Ribnikara"
1

TV gostovanje

12.06.2023. 23:16

Vučić o glumcima, svadbi Šešeljevog sina, fotografiji iz "Ribnikara"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom snimka porodičnog slavlja predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja kojem je prisustvovao, da je otišao kumovima da čestita krštenje i venčanje, iako vode različitu politiku.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve