Biznis
28.03.2023. 21:10
Beta

Turizam u Srbiji

Zlatibor svrstan u prvu kategoriju turističkih mesta

1
Izvor: Beta / Opstina Cajetina / Sava Milakov

Ministarstvo turizma i omladine Srbije odlučilo je da, nakon procene obima turističkog prometa u prethodne tri godine i utvrđenog stepena izgrađenosti komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture naselja Zlatibor, taj deo Opštine Čajetina proglasi turističkim mestom prve kategorije, objavila je Opština Čajetina.

Rukovodstva Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor ocenili su da je ovo još jedna potvrda da su sva ulaganja u razvoj turističke privrede opštine i Zlatibora doprinela da Zlatibor bude prepoznat kao jedan od vodećih turističkih lokaliteta u Srbiji i u regionu, uz činjenicu da je zlatiborska gondola, najduža te vrste na svetu, svetska turistička atrakcija.

Podseća se da područje turističkog mesta Zlatibor obuhvata tri celine: Zlatibor centar (u okviru koje se, između ostalih, nalaze podceline Palisad, Kraljeva voda i Tržni centar Zlatibor), Zlatibor naselje (koje obuhvata naselja Golija, Sloboda, Jelena Anžujska, Obudovica i druga) i Zlatibor periferija (sa naseljima Zova, Oko, Karaula, Rujan i dr).

1
Izvor: Beta / Opstina Cajetina / I. Starhinic

U skladu sa Zakonom o turizmu rešenje o razvrstavanju Zlatibora u prvu kategoriju turističkih mesta Srbije izdato je na period od tri godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pohrlili turisti u Srbiju: Evo gde ih najviše ima
Zlatibor

Nagli skok

02.03.2023. 16:30

Pohrlili turisti u Srbiju: Evo gde ih najviše ima

U Srbiji je u februaru ove godine registrovano milion noćenja domaćih i stranih turista, što je oko 45 odsto više nego u isto vreme prošle godine, pokazuju podaci Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma – eTurista, objavila je Vlada Srbije.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
16°C
01.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve