Airbnb uvodi ograničenja za mlade u Britaniji, Francuskoj i Španiji

Airbnb uvodi ograničenja za mlade u Britaniji, Francuskoj i Španiji

Shutterstock


Airbnb je najavio da će mladima ograničiti iznajmljivanje smeštaja u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Španiji kako bi smanjio broj neprijavljenih gostiju i time pojačao sigurnost u vreme pandemije koronavirusa.

Internet platforma prva ograničenja je uvela prošle godine budući da su bučne zabave stvarale probleme sa susedima u nekim zajednicama, piše Index. hr.

U vreme pandemije zabave izazivaju još veću zabrinutost s obzirom na očekivano nepoštovanje mera o održavanju fizičke distance.

Shutterstock

Shutterstock

Zabrana mlađima od 25 godina

Airbnb sada namerava u Britaniji, Francuskoj i Španiji da počne da testira zabranu iznajmljivanja celih stanova odnosno kuća osobama mlađim od 25 godina blizu mesta gde žive.

Povezane vesti – Kako je PepsiCo nakratko postao šesta najveća vojska na svetu

Korisnici usluga s najmanje tri pozitivne odnosno bez negativnih ocena na Airbnb-ju odnosno oni s dugoročnijim planovima neće podlijegati ograničenjima, a svi korisnici moći će putem platforme rezervirati privatne i hotelske sobe.

Shuttertock

Shuttertock

“Svrha je ograničenja zaštita lokalne zajednice dok će se mlađim potrošačima omogućiti rezervacija smeštaja izvan područja na kojem žive”, objasnio je Airbnb.

Povezane vesti – “KUCNUO JE ČAS”: Gugl planira da uloži 10 milijardi dolara u Indiji

Potez digitalne platforme nadovezuje se na slične mere u SAD-u i Kanadi, podseća AFP.

Airbnb je saopštio i da je pooštrio zabranu okupljanja koja krše javnozdravstvene mere uvedene zbog pandemije koronavirusa.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar