Biznis
25.05.2021. 21:00

Osvojite tonu kukuruza

Ako su se laste se ugnjezdile u vašem domaćinstvu...

Laste, ptice
Izvor: Shutterstock

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije petu godinu za redom organizuje takmičenje "Domaćinstvo koje su laste izabrale".

Domaćinstva koja imaju najviše aktivnih gnezda seoskih lasta mogu da se takmiče za glavnu nagradu od tonu kukuruza, a ostali učesnici mogu osvojiti vaučer "Srećno gnezdo" za kupovinu sadnica voća.

Izvršni direktor Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Milan Ružić smatra da ovo takmičenje treba da nagradi mala domaćinstva koja omogućavaju opstanak seoskih lasta i prirode.

"Cilj ovog tradicionalnog takmičenja je da ukaže na činjenicu da su priroda, u ovom slučaju seoske laste, i mala seoska domaćinstva koja se poljoprivredom bave na tradicionalan način ugrožena i da im preti nestanak usled zamiranja sela i pritiska koji stvara moderna poljoprivreda", zaključuje Ružić.

Iskustvo sa prethodnih takmičenja su pokazala da je za dobar plasman bitno praktikovanje tradicionalnog stočarstva, posedovanje štala sa tavanicom od drvenih dasaka i greda kao i otvorenim prozorima i vratima u kojima se ne zaprašuju insekti.

Prijave na takmičenje se vrše putem onlajn formulara ili pozivom na telefon 062/15-69-665 do 7. juna 2021. Konačni rezultati takmičenja biće objavljeni do 13. juna 2021. na stranici www.pticesrbije.rs i u sredstvima javnog informisanja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Životinje i korona: Da li su u opasnosti i naši kućni ljubimci
Shutterstock

Pitali smo veterinara

03.05.2021. 08:00

Životinje i korona: Da li su u opasnosti i naši kućni ljubimci

Da li i kako životinje mogu da dobiju koronu, koji su prvi simptomi, kako izgleda lečenje i da li one prenose COVID 19 nama ili mi njima – pitali smo stručnjaka.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve