Biznis
24.08.2022. 15:34
Beta

Važno

Ana Brnabić najavila povećanje penzija

1
Izvor: Beta / VLADA SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC

Planirano kumulativno povećanje penzija u novembru 2022. godine i januaru 2023. godine iznosiće oko 19 odsto, rečeno je na sastanku predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima penzionerskih udruženja - Udruženje sindikata penzionera Srbije, Saveza penzionera Srbije i Sindikata penzionera Nezavisnost.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Siniša Mali i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić, navodi se u saopštenju Vlade.

"Dijalog sa predstavnicima penzionera svakako će biti jedan od najvažnijih zadataka i buduće vlade jer je jako važno da dve strane zajedno rade na unapredjenju sveukupnog položaja penzionera", rekla je Brnabić.

Ona je istakla da su penzioneri koji su podneli najveći teret fiskalne konsolidacije, prioritet kada je reč o pomoći ranjivim kategorijama, i da Vlada i predsednik Srbije izuzetno cene što su oni konstruktivan partner u dijalogu.

Na sastanku je rečeno i da je, pored povećanja penzija, naročito važna i sigurnost njihovih isplata.

Brnabić je rekla da Vlada nastavlja da radi na poboljšanju položaja najranjivijih kategorija, a da je jednokratna pomoć od 20.000 dinara koja je penzionerima isplaćena u februaru ove godine, samo jedan od načina da im se pomogne.

Kako je saopšteno, na sastanku je naglašeno da će prioritet države i buduće vlade biti nastavak odgovorne makroekonomske politike, "jer samo odgovornom politikom može da se planira dalje povećanje penzija i plata".

Predstavnici penzionera su istakli da je jako važno da se u mandatu nove vlade što pre nastavi rad komisije koja prati propise iz sistema penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO), u koju bi i oni bili uključeni.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Aleksandar Vučić najavio značajno povećenje penzija
starost, baka, starica

Penzije u Srbiji

29.05.2022. 14:17

Aleksandar Vučić najavio značajno povećenje penzija

Na pitanje da li će prihvatiti da se sastane sa penzionerima koji traže razgovor zbog siromaštva i cena hrane, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da nije dobio nikakav poziv za razgovor.
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve