Biznis
20.05.2024. 17:00
Beta

U raznim oblastima

Beogradski sajam će biti konsultant za EXPO 2027

Beogradski sajam, sajam
Izvor: Shutterstock

Konsultantske usluge za organizaciju i realizaciju specijalizovane izložbe EXPO 2027 u naredne tri godine poverene su Beogradskom sajmu, piše Nova ekonomija.

Za tu uslugu biće izdvojeno 59,4 miliona dinara bez PDV-a, odnosno 71,2 miliona dinara sa PDV-om (oko 596.000 evra).

U odluci o dodeli ugovora stoji da je procenjena vrednost nabavke prilikom objavljivanja tendera bila 60 miliona dinara bez PDV-a, međutim, ta vrednost prilikom objave tendera nije bila napisana kao ni na drugim objavljenim oglasima o javnim nabavkama za EXPO.

Privredno društvo za priređivanje sajmova i izložbi Beogradski sajam će obavljati savetodavno-konsultantske usluge u oblastima: menadžment, komercijala, marketing, operacije, logistika i transport, održavanje, međunarodna saradnja i "One stop shop".

To privredno društvo osnovano je 1958. godine i u stopostotnom vlasništvu je Vlade Srbije.

Na osnovu objavljenog tendera, te usluge Beogradski sajam bi trebalo da pruža na mesečnom nivou od zaključenja ugovora.

Jedan od kriterijuma za izbor privrednog subjekta koji bi trebalo da vrši savetodavne-konsultantske usluge bio je i da je on "član ili da je sarađivao sa međunarodnim organizacijama u oblasti organizovanja sajmova ili izložbi", bilo sa sa Međunarodnim biroom za izložbe, sa zvaničnim učesnicima međunarodne izložbe, ili Međunarodnom unijom sajmova.

Takođe, u kriterijumima za izbor preduzeća koje će obavljati taj posao stajalo je i da je firma tokom perioda od najviše tri poslednje godine organizovala ili učestvovala u organizaciji minimum tri međunarodna sajma ili izložbe, sa najmanje po 30 međunarodnih izlagača.

Dodatni kriterijum za izbor, bio je da firma ima minimum deset ljudi sa desetogodišnjim iskustvom u organizaciji međunarodnih sajmova ili izložbi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
20.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve