BREND SVE PRODAJE: Nike predstavio novi Air Max – “Isusova patika”

BREND SVE PRODAJE: Nike predstavio novi Air Max – “Isusova patika”

Foto: MSCHF


Redizajnirana verzija Nike Air Max 97. u čijem đonu se nalazi sveta vodica, rasprodata je za nekoliko munuta po ceni od 3.000 dolara.

Limitirano izdanje “Isusove patike” lansirao je studio kulture MSCHF iz Bruklina, piše LAD Bible.

Prema Fox News-u, patike su se rasprodale u roku od nekoliko minuta, što i nije preveliko iznenađenje s obzirom da je proizvedeno manje od 24 para.

Foto: MSCHF

Foto: MSCHF

Sveta vodica dobijena je iz reke Jordan, a potom blagoslovena i na kraju obogaćena sa sasvim malo plave boje. “Pobožni” dizajn patika prate i ostale dizajnerske intervencije kao što je krst na pertlama koji može da se skine.

Povezane vesti – VISKI U KAPSULAMA, NEMOGUĆE? Glenlivet osmislio jestivi alkohol

Sa strane patika nalazi se tekst “MT.14:25”, koji simbolizuje odlomak iz Biblije koji opisuje Isusa kako hoda po vodi. Tu nije kraj simbolici. Na poleđini jedne patike ispisano je “MSCHF” dok na drugoj piše “INRI” – što potiče od latinske fraze “Jesus of Nazareth, King of the Jews”, što znači “Isus iz Nazareta, kralj Jevreja.”

Isusova patka

Čak je i kutija za patike usklađena sa temom. Dizajnerski tim je na kutiju dodao sliku anđela kao i pečat po uzoru na Papin.

The New York Post je izvestio da je MSCHF poslao oko šest pari patika jutjuberima i drugima, poptu repera  A$AP Rocky, pre nego što je patika izašla u prodaju.

Iako se veruje da je napravljeno oko dvadeset pari “Isusovih patika”, smatra se da će se uskoro u prodaji naći još ovakvih modela.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar