Biznis
20.05.2022. 17:00
Beta

Ana Brnabić

"Brza pruga do S. Makedonije sledeći prioritetni projekat"

Pruga, voz
Izvor: Shutterstock

Premijeka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Skoplju da Srbija mnogo ulaže u infrastrukturno povezivanje sa regionom i najavila da je sledeći prioritetni projekat brza pruga od Beograda do granice sa Severnom Makedonijom.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim na Samitu "Makedonija 2025", Brnabić je rekla da su razgovarali o infrastrukturnom povezivanju, posebno između Srbije i Severne Makedonije.

"Republika Srbija je mnogo uložila u infrastrukurno povezivanje sa regionom i izgradnju puteva. Još ćemo više uložiti u izgradnju pruga. Drago mi je što smo u mandatu moje vlade kompetno završili koridor 10, da danas imamo autoput do granice sa Severnom Makedonijom. Sledeći prioritetni projekat je brza pruga, odnosno kompletna modernizacija železničkog koridora 10, dakle pruga od Beograda do granice sa Severnom Makedonijom", rekla je Brnabić.
 

 Premijerka Srbije, koja je u radnoj poseti Skoplju, istakla je da je infrastruktrno povezivanje, izgradnja puteva i pruga koje će bolje povezati čitav region jedan od najvažnijih stubova regionalne saradnje.

"To obezbedjuje ne samo da se ekonomija i provrednici povezuju, već je jednako važno, ako ne u nekim situacijama i važnije, da se povezuju ljudi. Da imamo upoznavanje, razmenu iskustava, znanja, putovanja, nešto što garantuje drugačiju, bolju, pozitivniju budućnost za čitav region", rekla je Brnabić.
 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
02.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve