Čak 31 odsto korisnika društvenih mreža kupuje sa postova influensera

Čak 31 odsto korisnika društvenih mreža kupuje sa postova influensera

Shutterstock


Pedeset dva procenta korisnika društvenih medija kliknulo je na postove influensera, a čak 31 odsto je kupilo ponudu.

Ovo su najnovina istraživanja kompanije Episerver, koja je predodređena za digitalni marketing. Ona je istraživanje sprovela pitajući potrošače na društvenim mrežama koji su njihovi razlozi za kupovinu preko društvenih mreža, piše BusinessofApps.

Istraživanje je otkrilo da svega 20 odsto potrošača zna unapred šta želi da kupi preko interneta, čime pruža dosta mogućnosti brendovima da iznesu svoje preporuke.

Takođe, 83 odsto kupaca preko interneta ne mora nužno da ode na veb stranicu brenda kako bi obavili kupovinu. Umesto toga, oni istražuju proizvode (33 odsto), upoređuju cene (22 odsto).

Shutterstock

Shutterstock

Vremenom su očekivanja savremenih potrošača porasla, pa tako istraživanje pokazuje da čak 67 odsto njih zahteva besplatnu dostavu, dok 52 odsto očekuje povratne informacije.

Međuti, isto tako, loše iskustvo prilikom kupovine ima veliki uticaj na kupce, zbog čega čak 98 odsto ispitanika kaže da ih to sprečava u budućoj kupovini, a četvrtina se ne bi vratila na veb sajt brenda.

Povezane vesti – Twitter i Facebook suspendovali naloge koji sabotiraju proteste u Kini

Čak 44 odsto kupaca se izjasnilo da često upoređuju proizvode sa onima koji su dostupni na Amazonu, 24 odsto to čini svaki put prilikom kupovine, a 19 procenata retko.

Takođe, 42 procenata kupaca prethodno je kliknulo oglas na društvenim mrežama, ali nikada nisu izvršili kupovinu. Ono što je posebno bitno, jeste da je 93 odsto potrošača zabrinuto za svoju privatnost.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar