Biznis
25.11.2021. 17:05
Tanjug

Ministarka obećala

Cena struje ostaje ista do kraja zime

struja, sijalica, svetlo
Izvor: Shutterstock

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović poručila je da neće biti promene cene struje za domaćinstva sve do kraja grejne sezone, odnosno do marta meseca.

Gostujući na TV Tanjug, Mihajlović je kazala da je to najčešće pitanje koje Ministarstvo dobija od građana i ponovila da je odluka države da cena za domaćinstva ostaje ista.

"U međuvremenu, svakako već ima određenih promena za privredu i industriju, kako njihovi ugovori polako u toku godine ističu, tako EPS razgovara sa svakom kompanijom i pronalazi optimalnu cenu i za EPS i za te kompanije", rekla je Mihajlović.

Ističe da država mora da pomogne privredi, jer je, naglašava, veoma značajno da se privreda okrene da koristi gas, a što manje struju, a trenutno je, dodaje, nemoguće da funkcioniše bez te struje.

"Cena električne energije za domaćinstva ostaje, neće se menjati, a cena za privredu se menja. Videćemo od sledeće godine kakvo je stanje i kako ćemo raditi sa cenom za domaćinstvo", rekla je Mihajlović.

Dodala je da će se država potruditi da cena za privredu ne ugrozi njihove proizvode i konkurentost, a samim tim i konkurentost države.

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Struja i gas za građane neće poskupeti"
Struja, električna energija

Zorana Mihajlović

18.10.2021. 12:00

"Struja i gas za građane neće poskupeti"

Cena struje i gasa za građane će ostati ista do kraja grejne sezone, a Elektroprivreda Srbije (EPS) će dodatno pregovarati o cenama struje za industriju, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
28.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve