Biznis
26.11.2020. 14:46
Tanjug

Cene nafte su

Cene nafte posrnule uprkos neočekivanom padu zaliha u SAD

nafta.jpg

Cene nafte su posrnule danas uprkos neočkivanom padu američkih zaliha, prekinuvši oporavak podstaknut očekivanjima da će vakcine možda okončati pandemiju

Cene nafte su posrnule danas uprkos neočkivanom padu američkih zaliha, prekinuvši oporavak podstaknut očekivanjima da će vakcine možda okončati pandemiju koronavirusa i oživeti potražnju za gorivom.

Cena naftnih fjučersa severnomorske nafte Brent skliznula je za jedan cent na 48,60 dolara za barel na azijskom trgovanju u 7,46 časova po srednjoevropskom vremenu, nakon što je na prethodnoj trgovinskoj sesiji zabeležila rast od oko 1,6 posto, izveštava Rojters.

Američka sirova nafta WTI pojeftinila je za četiri centa na 45,67 dolara za barel, spustivši se sa maksimalnog nivoa od 46,09 dolara zabeleženog juče, kada je ojačala za 1,8 procenata.

Povezane vesti - NEGATIVNI IDU U AVION: Lufthanza uvodi brz antigenski test

venecuela nafta

Oba tipa nafte su ove nedelje registrovala skok cene od oko 8,0 odsto, nakon što je farmaceutska fima AstraZeneka objavila u ponedeljak da bi efikasnost njene vakcine protiv Kovida mogla da iznosi i do 90 procenata.

Povezane vesti - Kompanije se žale na Gugl zbog navodnog monopola

Američke zalihe nafte su prošle nedelje pale za 754.000 barela, prema podacima Uprave za energetske inforlacije SAD (EIA). Zalihe u Kušingu, u Oklahomi, glavnom čvorištu za isporuke WTI nafte, pale su za 1,7 miliona barela.

Potražnja za benzinom u SAD je potonula za nedelju dana za 128.000 barela dnevno (bpd) na 8,13 miliona barela dnevno, najniže od juna, dodaje se u informaciji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve