Biznis
29.03.2023. 19:10
R. E.

Kolika će biti cena

Šta će biti sa zlatom

zlato.jpg

Trgovci čekaju da Federalne rezerve objave svoju najnoviju odluku o kamatnim stopama da bi videli kako bi to moglo uticati na cenu žutog metala, koja je nakratko dostigla vrednost od 2000 dolara po unci ranije ove nedelje.

Slabost cena zlata sugeriše da trgovci zlatom očekuju da će Savezni komitet za otvoreno tržište povećati kamatne stope za četvrtinu procentnog poena na kraju sastanka, rekao je Endru Šrejdž, glavni izvršni direktor kompanije "Mani krašers".

Ovo je bio "preokret raspoloženja od prošle nedelje, kada je niz negativnih naslova oko bankarske krize naveo trgovce da se pitaju da li će komitet odstupiti od svog plana".

Ako Džerom Pauel na konferenciji za novinare nakon sastanka Federalnih rezervi izrazi "medveđe" stavove po ekonomskim osnovama kao što se očekivalo, cene zlata bi mogle da dožive još jedan korak napred.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta za Srbiju znači pronađeno bogato ležište zlata
zlato

Geolog Branislav Božović

21.01.2023. 18:00

Šta za Srbiju znači pronađeno bogato ležište zlata

Geolog Branislav Božović izjavio je da najave Ministarstva rudarstva i energetike o nalazištu zlata u Žagubici imaju za cilj brži dolazak do profita, ali ne za građane Srbije.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
13°C
14.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve