Biznis
13.12.2019. 16:21
N. G./Independent

DA LI JE TU I VAŠ MOBILNI? WhatsApp uskoro prestaje da radi na milionima telefona

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

WhatsApp će uskoro prestati da radi na milionima telefona širom sveta, nakon što je aplikacija za razmenu poruka najavila da će prestati da podržava starije uređaje.

Kompanija u vlasništvu Facebooka otkrila je na svojoj stranici koji pametni telefoni više neće imati pristup aplikaciji, tvrdeći da je taj potez neophodan da bi se osigurala sigurnost svojih korisnika. Različite verzije Android-a, iPhone-a i Windovs Phone-a su pogođene, a službeni period podrške se završava 1. februara 2020. godine. WhatsApp više neće raditi na bilo iPhone telefonima sa operativnim sistemom iOS 8 ili starijim verzijama, koje je Apple prvi put predstavio 2014.  godine. To znači da svako ko ima iPhone 6 ili novije verzije nec mora da brine da će izgubiti ovu aplikaciju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

"Za najbolje iskustvo, preporučujemo vam da koristite najnoviju verziju iOS-a koja je dostupna za vaš telefon", rekao je WhatsApp u postu na blogu. Android telefoni koji koriste stariju verziju od 2.3.3 - takođe poznat kao Gingerbread - takođe neće biti podržani i svako ko pokuša da otvori novi nalog ili verifikuje postojeći nalog pomoću starijih Androida biće blokiran.

Pročitajte još: Šta je Srbija najviše guglala

Windovs Phone 8.1 ili noviji i dalje će podržavati WhatsApp. Svi pogođeni WhatsApp korisnici teoretski mogu da ažuriraju svoj OS kako bi nastavili da koriste WhatsApp, međutim mnogi stariji modeli telefona će ili imati poteškoća u pokretanju novijih operativnih sistema ili jednostavno neće dozvoliti instaliranje. Ovo nije prvi put da je WhatsApp prekinuo podršku za starije telefone.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve