Biznis
17.12.2021. 12:18
Promo

Svečano otvaranje

Da li znate koji je najstariji hotelski kompleks na Kopaoniku?

Kopaonik
Izvor: Shutterstock

MK Group je kapitalnom investicijom većom od 27 miliona evra uspešno završila rekonstrukciju hotela Grand Kopaonik. Ovaj luksuzni hotel koji javnost prepoznaje kao simbol najpopularnije planine u regionu, svečano je otvoren u prisustvu velikog broja zvanica iz privrednog i javnog života.

Svečano otvaranje hotela Grand Kopaonik
Izvor: Jovan Živanović

"U godini kada obeležavamo 40 godina postojanja hotela Grand, odlučili smo da sprovedemo veliku rekonstrukciju na 6.100 m2 unutar samog hotela, uložimo značajna sredstva u izgradnju novog rezidencijalnog krila i izgradimo modernu garažu koja zadovoljava potrebe naših gostiju.

Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group
Izvor: Jovan ŽivanovićAleksandar Kostić, potpredsednik MK Group

Ovom investicijom premašili smo 100 miliona evra ukupnih kapitalnih ulaganja na Kopaoniku, od 2009. godine od kada poslujemo na ovoj planini“, izjavio je povodom svečanog otvaranja Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group.

Radovi na unapređenju sadržaja i hotelske usluge otpočeli su u aprilu ove godine. Pored izgradnje novog Residence bloka i garaže sa preko 130 parking mesta, kompletno su renovirani spa centar, svi restorani i barovi, recepcija i sportska dvorana.

Aleksandra Stojanović,rukovodilac investicionog projekta i direktor korporativnih poslova MK Group
Izvor: Jovan ŽivanovićAleksandra Stojanović,rukovodilac investicionog projekta i direktor korporativnih poslova MK Group

"U kratkom periodu od samo sedam meseci, realizovana su ulaganja u 20.000 m2 u hotelu, pored ostalih investicija na Kopaoniku koje se prostiru na još 18.000m2. Na izgradnji novog krila i rekonstrukciji objekta učestvovalo je preko 500 radnika koji su radili na 3 paralelna gradilišta. Uspešno završena rekonstrukcija omogućila je da hotel Grand svojim novim izdanjem još jednom podigne lestvicu luksuznog hotelijerstva”, istakla je Aleksandra Stojanović, rukovodilac investicionog projekta i direktor korporativnih poslova MK Group.

MK Group velikim ulaganjima jača privredu i turizam Srbije, a ujedno stvara dodatnu vrednost za kopaonički kraj, ocenio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) na svečanosti povodom završetka rekonstrukcije hotela Grand.

Marko Čadež, predsednik PKS
Izvor: Jovan ŽivanovićMarko Čadež, predsednik PKS

"Ovaj kompleks koji MK Group vodi doprinosi povećanju zaposlenosti i poboljšanju standarda mnogih porodica, angažovanju drugih kompanija, jačanju sektora privrede vezanih za poslovanje ovog centra od industrije nameštaja do hrane i pića. Sve male i srednje kompanije iz raškog okruga zaista žive i prosperiraju zahvaljujući MK Group. Hvala još jednom što razvijate Rašku, Kopaonik, celu Srbiju“, poručio je Čadež.

Hotel Grand Kopaonik najstariji je hotelski kompleks na ovoj planini i začetnik modernog turizma u Srbiji. Kao jedno od najvrednijih nasleđa domaćeg hotelijerstva, ovom investicijom dobio je još atraktivniji izgled i potvrdio svoj prestižni status u godini kada proslavlja 40 godina postojanja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kopaonik: Malo skijaš, malo se vakcinišeš
skijanje

Od 9. decembra

24.11.2021. 14:15

Kopaonik: Malo skijaš, malo se vakcinišeš

Od 9. decembra na Kopaoniku će biti omogućeno vakcinisanje protiv korona virusa, kao i testiranje svih građana koji borave na toj planini i koriste usluge ski centra tokom predstojeće zimske sezone.
Close
Vremenska prognoza
fog
16°C
26.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve