Biznis
14.08.2019. 16:00
R.E./Mashable

Spremite se da

DIREKTAN IZAZOV: Instagram uveo mogućnost po kojoj je Snapchat bio prepoznatljiv

shutterstock_529915972.jpg

Spremite se da vidite mnogo novih efekata povećane stvarnosti na Instagramu.

Aplikacija za deljenje fotografija sada na istaknutom mestu sadrži AR (Augmented

Spremite se da vidite mnogo novih efekata povećane stvarnosti na Instagramu.

Aplikacija za deljenje fotografija sada na istaknutom mestu sadrži AR (Augmented reality) selfi filtere koji je dostupan korisnicima, a koji se čini kao direktan izazov Snapchat-u.

Instagram je već neko vreme testirao svoj softver za kreiranje AR-a, pod imenom Spark AR Studio, ali sada je konačno dostupan.

Kao i kod Snepčetovog softvera Lens Studia, tako i Spark AR Studio izgleda da je namenjen kreativcima koji imaju iskustva sa sličnim softverom. Ipak Instagram ohrabruje sve korisnike da isprobaju novu mugućnost.

1

Povezane vesti - NOVI EKSPERIMENT: Twitter želi da pratite "interese", a ne samo ljude

Snepčet

Korisnicima bi Spark AR, trebalo da donese toliko potreban novi sadržaj na Instagramu. Umesto starih mačijih ušiju i supezum filtera, korisnici će moći da provere na desetine novih efekata.

2

Ovim potezom Instagram će izazvati Snapchat-ovu Lens platformu. Snep je više puta isticao svoju posvećenost kreativnosti korisnika, što ga je izdvajalo od konkurencije. Uostalom, takvi filteri su i pomogli Snapchat-u da kao platforma raste.

Povezane vesti - Facebook steže obruč oko Whatsapp-a i Instagram-a

Instagramu sa druge strane, sa više od milijardu korisnika, AR nije neophodan za postizanje rasta na tržištu. Međutim, kompanija očigledno želi da pošalje poruku da korisnici društvenih mreža, kojima je bitna kreativnost, na Instagramu mogu pronaći isto što i na Snapchat-u.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
17.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve