Biznis
22.04.2022. 17:05

"Haos i neorganizacija"

Direktor Aerodroma Nikola Tesla je zadovoljan, ali ne i putnici

aerodrom
Izvor: Shutterstock

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" u prvom kvartalu vratio se na 70 posto rezultata od pre pandemije a novoizgrađeni Terminal C, u koji je uloženo 35 miliona evra, doprineće još boljim rezultatima već tokom leta.

Generalni direktor Aerodroma Fransoa Berizo u izjavi za Tanjug kaže da su veoma zadovoljni prihvatanjem uvedenih noviteta kao što su centralizovani bezbednosni pregled, kao i komforom koji pruža novi deo terminala na C strani.

S druge strane, svako ko je u proteklih mesec dana koristio aerodrom "Nikola Tesla", susreo sa lošom organizacijom spoljašnjeg prostora usled radova koji se tamo izvode, a najveće poteškoće su kada je potrebno otići na dolazni terminal i sačekati goste koji sleću u prestonicu

"Parking gotovo i da ne postoji, moramo u garažu koja je uzana, a red za plaćanje je neverovatno dug. Takođe, ne postoji jasno obeležen putokaz sa dolaske i morali smo na svakom ćošku da pitamo kuda dalje da idemo. Prašina je na sve strane zbog radova, ali to je manji problem", rekao nam je sugrađanin koji je na aerodrom došao da sačeka sestru koja je doletela iz Frankfurta.

Osim navedenih problema, uočljivo je to da u prostoru za dolazne letove ne postoje table sa saopštenjem o sletanju letova, te oni koji dočekuju goste iz inostranstva moraju putem moblnih aplikacija na svojim telefonima da proveravaju te informacije. 

"I ne samo to - taj prostor je toliko mali da je provlačenje sa više kofera veoma komplikovano, a i niko više ne nosi zaštitne maske protiv kovida!", rekao nam je jedan od putnika, vidno iznerviran slikom koja ga je dočekala prilikom sletanja na beogradski aerodrom. 

"Unutra je sve super, taj novi terminal je odličan, ali ovo napolju je... nemam reči! Kao železnička stanica u nekoj zaboravljenoj provinciji", dodao je. 

Nadamo se da će radovi biti uskoro završeni ili da će nadležni za organizaciju korišćenja eksterijera aerodroma "Nikola Tesla" u dogledno vreme rešiti evidentne propuste. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mnogo novina na BG aerodromu: Taksi vaučeri, prilaz, parking...
aerodrom

Budite obavešteni

11.12.2021. 15:05

Mnogo novina na BG aerodromu: Taksi vaučeri, prilaz, parking...

Zbog dogradnje i rekonstrukcije pristupnih saobraćajnica i radova na zgradi terminala aerodroma u Beogradu, pristup putnika "Nikoli Tesli" je promenjen, ali su obezbeđene alternative, rekao je Tanjugu menadžer razvojnih projekata aerodroma Petar Novaković.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
30.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve