DOBRA VEST: Zbog pada broja pretplatnika Netflix bi mogao da smanji cenu usluga?

DOBRA VEST: Zbog pada broja pretplatnika Netflix bi mogao da smanji cenu usluga?


Netflik se priprema za talas konkurencije koje, prema najavama, uskoro pripremaju pokretanje sličnih usluga – kao što su Disney Plus i HBO Max.

Upravo ta konkurencija na tržištu, prema oceni stručnjaka, mogla bi da znači stopiranje povećanje cena Netflix-ove pretplate (ili barem manje povećanje cena), piše Business insider.

netflix 1

U Americi Netflix već zaostaje za najnižim, ali i najvišim cenama sličlnih usluga koje pružaja njihova konukrencija. Tako recimo, Netflix pretplate koštaju između 8.99 i 15.99 dolara mesečno u SAD. Najjeftiniji paket je u rangu sa konkurentima kao što je Hulu-ov servis, a najskuplji je nešto više od HBO Now.

Disney planira da naplaćuje manje za Disney Plus od Netflix-a (6,99 dolara mesečno) da bi privukao korisnike sa ogrnaičpenim izborom serija i filmova koji su namenjeni porodicama…

Pročitajte još: Netflix troši više da bi zaradio više…

netflix-1522415429

“Nema sumnje da će konkurencija dovesti do niže i niže cene u ovoj industriji. To je odlična vest za potrošače”, kazao je analitičar Tuna Amobi.

Netflix je naime zasutavio poskupljenje u SAD pre nego što je konkurencija počela da raste. Povećao je cene u janurau za nove članove za jedan do dva dolara. Zatim su se nove cene u aprilu “prebacile” i na neke stare korisnike.

U drugom kvartalu Netflix je izgubio pretplatnike u SAD-u, štop je kompanija brzo pripisala globalnom sporom rastu pretplatnika, ali je i priznala da su u tome iamle ulogu i nove cene širom sveta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar