Biznis
29.04.2021. 11:15
Promo

Air Serbia širi flotu

Erbas A330 sa likom Nikole Tesle poleteo za Njujork

Avion erbas A330 sa likom Nikole Tesle
Izvor: Promo

Er Srbija je obeležila značajan korak u razvoju flote, ispraćajem svog novog širokotrupnog aviona sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd na prvi let do Njujorka. Erbas A330, koji nosi ime i stilizovani lik najslavnijeg srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle, svečano je ispraćen uz prisustvo predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Tomislava Momirovića, ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Tatjane Matić, ambasadora SAD u Srbiji Entonija Godfrija, delegacije predstavnika srpske nacionalne avio-kompanije i medija.

OVDE pogledajte kako je novi avion farban.

Širokotrupni putnički mlaznjak, koji je pri Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije registrovan kao YU-ARB, tri puta nedeljno će obavljati letove do Njujorka - ponedeljkom, četvrtkom i subotom, a broj letova će se postupno povećavati kako se bude bližila letnja sezona.

„Čast nam je što imamo priliku da predstavimo najnoviji avion u floti Er Srbije, erbas A330. Uspostavljanje direktnog leta do Njujorka pre skoro pet godina predstavljalo je značajnu prekretnicu, ne samo za Srbiju, već i za ceo region, s obzirom na to da je ovo jedini direktan let koji povezuje Srbiju i region sa Sjedinjenim Američkim Državama. Kako bismo dodatno ojačali tu vezu, naš novi avion nosiće ime i lik najpoznatijeg srpskog naučnika Nikole Tesle, čiji život i rad simbolično povezuju region sa Njujorkom i Sjedinjenim Američkim Državama. Radujemo se prvom i svakom narednom letu, uvereni da će naši putnici uživati u neprevaziđenom iskustvu putovanja preko Atlantika,“ izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

Nejsmit je dodao da je Er Srbija ponosna što je u proteklih pet godina prevezla preko 320.000 putnika na njujorškoj ruti i izrazio uverenje da će unapređenje usluga zahvaljujući novom avionu doprineti uspehu transatlantskog leta koji, uprkos pandemiji, i dalje ostvaruje dobre rezultate.

„Želim da izrazim zahvalnost predsedniku Vučiću i Vladi Republike Srbije za ogromnu podršku pruženu nacionalnom avio-prevozniku,“ rekao je Nejsmit.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
11°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve