Biznis
22.06.2023. 15:23
Beta

O ovome svi pričaju

EXPO Belgrade 2027 - zašto je važno

Beograd
Izvor: Shutterstock

EXPO Belgrade 2027 je mnogo više od izložbe i tromesečnih direktnih prihoda procenjenih na oko milijardu evra, tvrde iz Privredne komore Srbije.

"To je ogromna šansa za srpsku ekonomiju, to su nove kompanije koje će ostati u Srbiji, novi poslovi koje će naše firme dogovoriti na ovom sajmu, nova radna mesta i infrastrukturni projekti. To je ono što ovde ostaje zauvek i neprocenjiva vrednost ove manifestacije", rekao je za Bloomberg Adria TV, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež

Naveo je da je značajan posao urađen i tokom pripreme kandidature Srbije i da je Ekspo tim pokazao veliki profesionalizam i snažnu borbu za kandidaturu.

"Od početka su i predsednik i premijerka, cela vlada, ministar finansija ali i ostali ministri, gradske institucije, Beogradski sajam, postavili EXPO Belgrade 2027 kao prioritet. Uigran tim dobro funkcioniše, dobro radi i dosta toga je već urađeno", rekao je Čadež.

Istakao je da je na Svetskom kongresu privrednih komora u Ženevi razgovarao sa novim predsednikom Privredne komore Dubaija Alijem Rašidom Lutahom i dogovorio stratešku i tehničku podršku ove asocijacije u organizaciji beogradske izložbe 2027.

Кomora Dubaija imala je važnu ulogu u organizaciji EXPO Dubai 2020 i stekla je bogato iskustvo.

Beograd 2027, po rečima Čadeža, biće centar sveta što je pozitivno ne samo za privredu nego i za sve građane i sam grad.

"Pobeda za EXPO 2027 donela je jednu novu energiju i ekonomske benefite. Posebno je značajno da će Beograd za tri meseca posetiti više miliona ljudi, koji možda nikad nisu bili u ovom regionu. Najvažnije je da te ljude dobro ugostimo i sa njima napravimo nove poslove. To je mnogo više od izložbe", poručio je Čadež.

On je najavio velike infrastrukturne i druge radove na izgradnji novog kompleksa gde će za četiri godine biti održan EXPO Belgrade 2027.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Beograd je spreman za Expo 2027
Beograd

Predstavljena kandidatura

28.11.2022. 21:25

Beograd je spreman za Expo 2027

Srbija i grad Beograd zvanično su  predstavili kandidaturu za organizaciju Međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027 sa temom "Igra(j) za čovečanstvo - sport i muzika za sve", na 171. Generalnoj Skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u Parizu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve