Biznis
04.10.2021. 23:42
R.E.

Pale popularne mreže

Facebook, Instagram, Whatsapp: Šta se to dešava i koliko je ozbiljno

Mreže
Izvor: Facebook screenshot

Najpopularnije aplikacije Instagram, Facebook i Whatsapp ne funkcionišu već satima, i to u celom svetu, ne samo u Srbiji. Prilikom pokušaja ulaska na neku od tih aplikacija pojavljuje se obaveštenje da stranica ne može da se otovri. "Šuška se" da je sve hakovano!

Facebook je na svom Twitter nalogu objavio da je u toku rešavanje problema, bez navođenja o čemu je reč i šta je uzrok globalnog problema. 

Šef tehničkog odseka kompanije Facebook Majk Šrefer oglasio se takođe putem Twittera i uputio izvinjenje svim korisnicima.

On je poručio da stručni timovi kompanije intenzivno rade na otklanjanju problema sa serverima koje koriste.

Dejn Knet, jedan od direktora američke kompanije Klaudfajer za veb infrastrukturu i bezbednost veb lokacija, objašnjava da su sa interneta povučeni protokoli koji pomažu da mreže izaberu najbolji put za isporuku internet saobraćaja.

Facebook još uvek nije zvanično potvrdio da je došlo do pada protokola, ali mnogi internet stručnjaci smatraju da je upravo to razlog današnjeg višesatnog pada najpopularnijih aplikacija ali i Mesindžer servisa i sajtova.

TikTok slavi!

Svaka čast

TikTok

Svaka čast

28.09.2021. 06:05

TikTok slavi!

Novinarka ''Njujork tajmsa'' Šira Frenkel, autorka knjige "Ružna istina" koja se bavi brojnim aferama unutar kompanije Facebook, napisala da je stanje u ovoj kompaniji mnogo gore nego što se zna na osnovu informacija dostupnih javnosti

Ona je na svom Twitter nalogu podelila nekoliko informacija o globalnom "padu" ove društvene mreže do kojih je došla preko svojih poverljivih izvora.

"Upravo sam bila na vezi sa zaposlenim u Facebooku koji mi je rekao da je zaposlenima jutros zabranjen ulaz u zgradu jer njihove propusnice nisu bile validne", otkrila je Frenkel i dodala je da problemi sa radom aplikacija neće biti brzo rešeni.

Tri društvene mreže u vlasništvu Marka Zakeberga ne rade od 17 sati po srednjeevropskom vremenu, a Frenkelova je u svojoj Twitter objavi napisala: "Sve je hakovano"

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Influenseri i društvene mreže osnovni medijski kanal mladima
Društvene mreže

Izvor informisanja

13.09.2021. 18:21

Influenseri i društvene mreže osnovni medijski kanal mladima

Dve trećine građana Srbije koristi društvene mreže kao primarni izvor informisanja o političkim, društvenim i ekonomskim pitanjima, rezultati su istraživanja o medijskoj i digitalnoj pismenosti u našoj zemlji.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
4°C
30.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve