Život
04.09.2021. 08:05

Lekari zabrinuti

Neobjašnjivi tikovi usled korišćenja TikTok aplikacije

telefon
Izvor: Shutterstock

Lekari upozoravaju na to da postoji pandemija unutar pandemije, a odnosi se na upotrebu društvenih mreža, pre svega mreže TikTok.

Amerikanka Alek Trnkuist je primetila, krajem proleća, da ima neke čudne tikove. Zbog pandemije je morala da se vrati kod svojih roditelja, inače je studirala u Čikagu na Univerzitetu Lajola. Gledajući svoje video snimke na telefonu, primetila je da joj se kapci nekontrolisano trzaju, a onda je i cela glava počela da joj se trese.

Lekari su je pratili neko vreme, a onda su ustanovili da ima abnormalni poremećaj, da ima tikove.

Kada je to saznanje objavila na svom TikTok nalogu dobila je komentari mnogih drugih osoba da imaju iste ili slične simptome, a u međuvremenu je videla i izveštaje iz Velike Britanije govore o istim poremećajima kod mladih, a koji su se pojavili tokom pandemije.

Lekari kažu da se ovaj problem najviše odnosi na osobe između 12 i 25 godina starosti, i da je češći kod devojaka nego kod mladića, a beleži se u Kanadi, Americi, Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Australiji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tiktoker Goran Vesić: Pitanja koja mi često postavljaju...
Goran vesić

@sicve011

29.07.2021. 23:28

Tiktoker Goran Vesić: Pitanja koja mi često postavljaju...

Zamenik gradonačelnika Beograda ide u korak sa vremenom - otvorio je svoj TikTok nalog. Ne samo što je na toj mreži veoma aktivan, već je i kreativan i potpuno u skladu sa trendovima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve