Biznis
20.10.2021. 11:46
Tanjug

Rebrendiranje

Facebook menja ime?!

Facebook
Izvor: Shutterstock

Društvena mreža Facebook planira da promeni ime iduće sedmice i da poslovanje nastavi pod novim brendom koji će odražavati fokus kompanije na izgradnju metaverzuma, objavio je portal Verdž (Verge) pozivajući se na izvor koji je direktno upoznat s tim planovima.

Izvršni direktor Faceboooka Mark Zakerberg namerava da govori o rebrendiranju na godišnjoj konferenciji kompanije "Konekt" 28. oktobra, ali bi plan mogao da bude objavljen i ranije, navodi Verdž, a prenosi Rojters.

Metaverzum se odnosi na svet virtuelnog okruženja, kojem ljudi mogu da pristupe putem interneta, a izraz može da se odnosi na digitalni prostor koji korišćenjem virtuelne stvarnosti ili proširene stvarnosti nalikuje realnom životu.

Rebrendiranjem će Fejsbukova aplikacija za društvenu mrežu biti verovatno pozicionirana kao jedan od mnogih proizvoda u okviru matične kompanije, pod čijom kontrolom će biti i grupe poput Instagrama, Vocapa, Okulusa i druge, dodaje Verdž.

Iz Facebooka su rekli da ne žele da komentarišu glasine ili spekulacije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Facebook, Instagram i Messenger: Opet problemi i opet izvinjenje
kompjuter, društvene mreže

Šta se to dešava?

09.10.2021. 09:35

Facebook, Instagram i Messenger: Opet problemi i opet izvinjenje

Facebook, Instagram i Messenger ponovo su u petak imale probleme sa radom, samo nekoliko dana nakon incidenta kada nisu funkcionisale nekoliko sati.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-2°C
21.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve