Biznis
05.10.2021. 08:40
R.E.

Slučajnost ili ne?

Zašto su pali Facebook, Instagram i Whatsapp

telefon, mobilni
Izvor: Shutterstock

Kompanija Facebook okrivila je "neispravnu promenu konfiguracije" za skoro šest sati prekida u radu, koji je sprečio 3,5 milijardi korisnika kompanije da pristupe društvenim mreža, a i aplikacijama - Instagram, Whatsapp i Messenger.

"Želimo da razjasnimo da u ovom trenutku verujemo da je uzrok ovog prekida u radu pogrešna promena konfiguracije", saopštio je Facebook na blogu.

Kompanija nije navela kako je došlo do promene konfiguracije i da li je to bilo planirano, a nekoliko zaposlenih, koji su odbili da im se otkrije identitet ranije su saopštili Rojtersu da veruju da je prekid prouzrokovan unutrašnjom greškom u načinu na koji se internet saobraćaj usmerava na njegove sisteme.

Stručnjaci za bezbednost su potvrdili da su nenamerna greška ili sabotaža od strane insajdera moguće objašnjenje prekida.

Dok se svet preusmerio na konkurentske aplikacije kao što su Twiter i TikTok, akcije Facebooka pale su 4,9 odsto, što je njihov najveći dnevni pad od novembra prošle godine, a porasle su za oko pola procenta nakon nastavka pružanja usluga.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
21.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve