Biznis
17.11.2022. 10:10
Beta

Dušan Bajatović

Skuplji gas od 1. januara, definitivno

Gas
Izvor: Shutterstock

​​​​​​​Vršilac dužnosti direktora Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je da bi po računici tog preduzeća gas trebalo da poskupi 11 odsto, i to od 1. januara.

"Prema internoj računici Srbijagasa taj energent bi u Srbiji trebalo da poskupi 11 odsto i to bi važilo od 1. januara 2023. godine. To će i dalje biti skoro najniža cena u Evropi koju bi i dalje subvencionisala država", rekao je Bajatović za televizuju Hepi.

Dodao je da je to poskupljenje potrebno da bi Srbijagas bio likvidan i da bi mogao da dobija kredite, a neophodno je i zbog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom koji će tražiti poskupljenje i gasa i struje.

Bajatović je rekao da povećanje cena struje i gasa neće biti veliko već tako da i onaj ko ima minimalnu zaradu može platiti taj račun i račun za komunalije.

Zalihe gasa koje su do sada obezbeđene u skladištima su, prema njegovim rečima, plaćene zahvaljujući likvidnosti budžeta.

Srbija je, kako je rekao, obezbedila još dve milijarde kubika gasa od Rusije po naftnoj formuli, a 1,2 milijarde iz drugih izvora.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Moraćemo da se pozabavimo cenom struje i gasa"
Struja, električna energija

Dubravka Đedović

06.11.2022. 09:16

"Moraćemo da se pozabavimo cenom struje i gasa"

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je da će Vlada Srbije u jednom momentu morati da se pozabavi i cenama struje i gasa, jer su one "skoro najniže u Evropi".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve