Biznis
05.01.2022. 16:05
Tanjug

Nemačka

Google, Amazon, Apple i Meta "pod lupom"...

Google, Meta. Apple, Amazon
Izvor: Shutterstock

Nemački antimonopolski regulator je saopštio da ispituje Googleovo korišćenje ličnih podataka i proizvod Google news portal u skladu sa novim ovlašćenjima vezanim za regulisanje rada internet kompanija, a "pod lupom" su i kompanije Amazon, Apple i vlasnika Facebooka, Meta.

Nemačka Kancelarija za borbu protiv monopola je navela da je utvrdila da je vlasnik Googlea, Alfabet, ispunio uslov kojim je priopisano kada kompanija podleže istrazi prema novim proširenim ovlašćenjima regulatora stečenim prošle godine kada je u pitanju poslovanje velikih internet kompanija.
 

"Savezna kancelarija za kartele sada može da se pozabavi konkretnim oblicima ponašanja koji štete konkurenciji. Već smo počeli intenzivnije da se bavimo Googoleovom obradom ličnih podataka i pitanjem Googleovog News portala", naveo je predsednik Kancelarije Andreas Mundt, prenosi Rojters.
 

On je dodao da Kancelarija takođe razmatra dodatne slučajeve koji uključuju Amazon, Apple i Metu, vlasnika Facebooka.

Kancelarija je počela da razmatra Googleovo korišćenje ličnih podataka u maju prošle godine, a u junu i izbor vesti koje se nude u okviru Google Newsa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Facebook nije jedini, i ove kompanije su promenile ime nakon skandala
Rebrending, brend, ime

Spasavanje reputacije

08.11.2021. 19:35

Facebook nije jedini, i ove kompanije su promenile ime nakon skandala

Bivša radnica Facebooka Frensis Hojgen, u septembru je objavila dokumenta koja su otkrila inkriminišuće informacije o ovoj kompaniji. Ubrzo nakon toga, Mark Zakerberg je saopštio da kompanija menja ime u "Meta".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
28.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve