HUAWEI: Razočarani smo odlukom Švedske koja je bez osnova

HUAWEI: Razočarani smo odlukom Švedske koja je bez osnova

EPA-EFE/FILIP SINGER


Kompanija Huavei je iznenađena i razočarana zbog odluke švedske Uprave za telekomunikacije, kojom je faktički zabranjeno korišćenje 5G opreme te kompanije u Švedskoj.

U odgovoru na odluku Švedske o uslovima učešća operatera na 3.5 Ghz i 2.3 GHz aukcijama, koja faktički predstavlja zabranu korišćenja 5G opreme te kompanije, Huawei navodi da su oni privatna komercijalna kompanija u stoprocentnom vlasništvu svojih zaposlenih.

“Ne postoji nijedan osnov za navode da Huawei predstavlja bilo kakvu bezbednosnu pretnju. Smatramo da je isključivanje kompanije Huawei zasnovano na neosnovanoj pretpostavci, te da je nepravedno i neprihvatljivo”, saopštila je ta kompanija.

Povezane vesti – PODRŠKA MLADIM IT TALENTIMA: Huawei ulaže 1,5 milijarde dolara u narednih 5 godine

EPA-EFE/FILIP SINGER

EPA-EFE/FILIP SINGER

Dodaje se da je za 20 godina poslovanja u Švedskoj, kao i više od tri decenije postojanja u više od 170 zemalja širom sveta, nije evidentiran ni jedan veći bezbednosni incident.

“Kompanija Huawei nikada nije prouzrokovala ni najmanju pretnju švedskoj sajber bezbednosti, a neće ni ubuduće. Isključivanje kompanije Huawei neće doprineti sigurnosti švedske 5G mreže. Pre će doći do ozbiljnog ometanja konkurencije i inovacija”, ocena je te kompanije.

Povezane vesti – Aplikacije pametnih telefona sada su oružje u međunarodnim sukobima

Huawei će proceniti efekat odluke a izražava nadu da će švedska Vlada preispitati odluku u duhu poštenog i otvorenog tržišta kakvo je uvek podržavala.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar