Biznis
13.03.2023. 19:10
R.E

Twitter

Ilon Mask: Otpuštanja, pa izvinjenja

Ilon Mask
Izvor: Shutterstock

Čini se da se Ilon Mask predomislio povodom otpuštanja jednog od radnika sa Twitter-a, nakon javne razmene između njih dvojice koja je izazvala buru kritika na račun milijardera.

Haraldur Hali Torlejfson, iz glavnog grada Islanda, Rejkjavika, oglasio se tokom vikenda na Twitter-u kako bi proverio i utvrdio svoj status zaposlenja nakon što je otkrio da mu je blokiran Twitter nalog, apelujući direktno na izvršnog direktora Maska.

"Pre 9 dana pristup mom radnom računaru je prekinut, zajedno sa oko 200 drugih zaposlenih na Twitter-u. Međutim, vaš šef ljudskih resursa nije u mogućnosti da potvrdi da li sam ja zaposleni ili ne. Niste odgovorili na moje mejlove. Možda ćete mi odgovoriti ovde ako dovoljno ljudi retvituje?“, tvitovao je Torlejfson.

Mask je primetio ovaj tvit i dok su njih dvojica razmenjivali tvitove stigla je informacija da je Torlejfson ipak izgubio posao. Mask je potom tvitovao o tome kako je ovaj Islanđanin samostalno bogat van svog posla u njegovoj kompaniji, kao i da je lažirao paralizu da bi smanjio količinu posla koju mora da radi.

Mask se kasnije izvinio za ove komentare, rekavši da su mu informacije bile loše prenete, a ukazao je na to da je Torlejfsonu ponuđeno da ostane da radi za Twitter, možda zato što su shvatili da bi u suprotnom morali da mu isplate ostatak novca prema sklopljenom ugovoru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Tesla“ ulazi u kopanje litijuma
Tesla

Električna vozila

24.02.2023. 19:40

"Tesla“ ulazi u kopanje litijuma

"Tesla“ je navodno u potrazi za sopstvenom kompanijom za iskopavanje litijuma, dok se za proizvođače litijuma nagomilavaju gubici na berzi. "Tesla“ je odavno želeo da kopa sopstveni metal, ključnu komponentu akumulatora za električna vozila.
"Tesla" se širi

Gigafabrika biće još veća

Tesla
19.01.2023. 20:40

"Tesla" se širi

Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
07.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve