Biznis
07.11.2022. 12:33
Beta

Ilon Mask

Nema laži, nema prevare na Twitteru

Twitter
Izvor: Shutterstock

Novi izvršni direktor kompanije Twitter, Ilon Mask rekao je da je misija te platforme da postane najtačniji izvor informacija, što je izazvalo debatu o tome kako će to postići i ko određuje šta je tačno, piše Glas Amerike (VOA).

Niz drastičnih mera, uključujući otpuštanje polovine osoblja i naplatu korisnicima, koje je Mask preduzeo otkako je preuzeo Twitter za 44 milijarde dolara, nagovestio je kako će platformu preoblikovati najbogatiji čovek na svetu.

Neki oglašivači su se povukli otkako Twitter ima novog vlasnika, a Mask je okrivio grupe aktivista da vrše pritisak na oglašivače jer strahuju kako će se moderirati sadržaj.

"Twitter treba da postane daleko najtačniji izvor informacija o svetu. To je naša misija", rekao je Mask.

Njegov tvit je odmah izazvao desetine hiljada komentara.

"Ko određuje šta su tačne informacije?", upitao je osnivač Twittera i bivši izvršni direktor Džek Dorsi.

Mask je prošlog meseca najavio da će Twitter formirati savet za moderiranje sadržaja sa "različitim gledištima".

Samoproglašeni apsolutista slobode govora rekao je da se neće desiti nikakve veće odluke o sadržaju ili o vraćanju naloga pre nego što se taj savet sazove.

Mask je takođe rekao da će korisnici Twittera koji se lažno predstavljaju kao neko drugi, a da nisu jasno rekli da je to parodija, biti trajno suspendovani bez upozorenja.

"Ovo će biti jasno identifikovano kao uslov za prijavljivanje na Twitter Blu", rekao je Mask, dodajući da će svaka promena imena prouzrokovati privremeni gubitak verifikovane kvačice.
 

Twitter je ažurirao svoju aplikaciju kako bi počeo da naplaćuje osam dolara mesečno za tražene verifikacione oznake.

Prednosti usluge verifikacije uključivale bi upola manje reklama, mogućnost postavljanja dužih video zapisa i prioritetno rangiranje za kvalitetan sadržaj.

Međutim, “Njujork tajms” je izvestio da Twitter odlaže uvođenje kvačica za verifikaciju do posle kongresnih izbora.

Konfuzija u Twitteru dešava se i oko otkaza. Mask je po preuzimanju otpustio stotine zaposlenih, od kojih se nekima sada traži da se vrate. Neki su otpušteni greškom, drugi pre nego što se uvidelo da su neophodni za izgradnju novih funkcija Twittera.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Folksvagen prekida reklamiranje na Twitteru
Twitter

"Do daljeg"

05.11.2022. 22:05

Folksvagen prekida reklamiranje na Twitteru

Nemački Folksvagen (VW) se pridružio nizu drugih velikih kompanija koje su zamrzle reklamiranje na Twitteru od kako je Ilon Mask preuzeo tu društvenu mrežu.

Close
Vremenska prognoza
light rain
17°C
03.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve