INFLUENSERI NA INSTAGRAMU GUBE UTICAJ: Engagement na postove pao 2,4 odsto

INFLUENSERI NA INSTAGRAMU GUBE UTICAJ: Engagement na postove pao 2,4 odsto


Sponzorisani postovi koje dele influenseri na Instagramu polako gube na privlačnosti, pokazalo je najnovije istraživanje InflencerDB.

Naime, podaci su pokazali da je engagement (angažovanje) na postovima pao sa četiri odsto u 2018. na 2,4 procenata tokom prvog kvartala 2019. godine. Nesponzorisani postovi su takođe izgubili na uticaju, pa se tako engagement smanjio na 1,9 odsto sa 4,5 procenata.

Povezane vestiPreko mobilnog će se obavljati 74 odsto trgovinskih transakcija

Nalazi pokazuju da je ukupni efekat marketinške efikasnosti smanjen. Međutim, sponzorisane objave su i dalje efikasnije od nesponzorisanih.

Stope engagement-a za Instagram influensere sa oko 10.000 pratilaca ostao je na 3,6 odsto na globalnom nivou, dok su influenseri sa 5.000 do 10.000 pratilaca imali engagement od 6,3 procenata. U međuvremenu, takozvani mikro-influenseri sa brojem pratilaca od 1.000 do 5.000, imali su najveću stopu engagement-a od 8,8 procenata.

Povezane vestiAmazon razvija igricu

Stope engagement-a za sve influenserske industrije, takođe je pao u 2019. godini. Putopisni influenseri su imali najveći pad sa osam na 4,5 odsto u ovoj godini. Kategorije koje uključuju lepotu, modu, hranu, životni stil i sport i fitnes su zabeležile pad angažovanja.

Iako je Instagram nedavno dodao alatke koje omogućavaju brendovima da ponovo dele postove influensera, studija pokazuje da marketinški stručnjaci moraju da diverzifikuju bazu uticaja i kreatora.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar