Biznis
04.10.2019. 16:19
N. G./Mashable

INSTAGRAM IMA NOVU APLIKACIJU: Možete da je koristite samo sa "bliskim" prijateljima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Instagram ima novu aplikaciju za razmenu poruka i namenjena je samo "bliskim prijateljima". Zove se Threads, i trenutno se na iOS-u i Androidu.

Ova "aplikacija za razmenu poruka sa kamerom", o čemu se prvi put govorilo u avgustu, veoma je slična Snapchat-u.

Otvara se na kameri i ima interfejs koji će biti poznat uglavnom Snapchat korisnicima, mada ima nekoliko velikih razlika.

Prvo, celokupna aplikacija je fokusirana na vašu listu "bliskih prijatelja". Korisnici će moći da razmenjuju poruke samo ako su se oboje dodali na svojoj listi bliskih prijatelja na Instagramu.

Drugo, osim što razmenjujete selfije, aplikacija takođe podstiče korisnike da dele kratka ažuriranja o statusu vođena emotikonima.

Ukoliko ste spremni da Instagramu omogućite pristup toni podataka, aplikacija može automatski da stvori simpatičan emotikon status za vas sa funkcijom koja se zove "Automatski status".

Pročitajte još: Whatsapp razvija opciju "samouništenja" poruka

Sa automatskim statusom, aplikacija izvlači informacije sa vašeg telefona, uključujući vašu lokaciju, kako bi se automatski generirao status. Ovo zahteva prilično veliku količinu dozvola sa vašeg uređaja.

"Na primer, Automatski status može da koristi vašu tačnu lokaciju da prijateljima pokaže da ste u kafiću", objašnjava Karina Njuton.

Ona, međutim, ističe da se tačne tačne lokacije korisnika nikada neće deliti i da se podaci o lokaciji neće skladištiti ili koristiti za ciljano oglašavanje. Ipak, ova funkcija će verovatno izazvati zabrinutost za privatnost. Mnogi korisnici Instagrama veruju da aplikacija potajno preslušava njihove razgovore, uprkos višestrukim pokušajima rukovodilaca da odbace te tvrdnje.

Teško je i zanemariti činjenicu da Threads predstavlja još jedan pokušaj Facebooka da na neki način reprizira Snapchat. Ovog puta to nije samo kopiranje funkcije, već pokušavanje oponašanja celokupnog iskustva sa namenskom aplikacijom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
29.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve