Biznis
03.10.2019. 18:43
N. G./The Forbes

TAJMER ZA BRISANJE: Whatsapp razvija opciju "samouništenja poruka"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Najnovija beta verzija WhatsApp-a za Android, poslata putem Google Play Beta programa, otkrila je da šifrovana aplikacija za razmenu poruka konačno shvata ozbiljno samouništavajuće poruke.

Trenutno je ova funkcija u fazi testiranja i kao takva neće biti dostupna svim WhatsApp beta korisnicima. A šta zapravo znače samouništavajuće poruke?

Facebook trenutno razvija i testira funkcija "nestajuće poruke". Takva poruka će biti Whastapp-ova verzija samouništavajućih poruka koje su već dostupne korisnicima rivalskih aplikacija za razmenu poruka poput iMessage, Pushfor, Signal, Telegram i Vickr.

U tome je smisao i izuzetno popularne Snapchat aplikacije, tako da Facebook dosta kasni sa ovom opcijom. Ali, to ne znači da ta opcija neće biti dobrodošao dodatak.

Pročitajte još: Google lansirao sopstvenu gaming platformu

Korisnik će podešavanjima grupe moći da namesti vremenski interval za poruku između pet sekundi i sat vremena. Tajmer će početi da se pokreće kada član grupnog ćaskanja pročita poruku, a kada istekne recimo jedan sat, poruka će "nestati" i automatski se izbrisati iz ćaskanja.

Nakon što je poruka uklonjena na ovaj način "u ćaskanju o izbrisanim porukama neće biti dostupnih zapisa". U ovom trenutku nije poznato da li će kopija poruke ostati na WhatsApp serverima kada ih jednom pročitaju svi ljudi, i ako jeste, koliko dugo.

Kada će se nestale poruke pojaviti u WhatsApp-u?

Nemojte se previše uzbuđivati. Kao što je već pomenuto, funkcija WhatsApp nestalih poruka trenutno se nalazi u ranim, alfa fazama razvoja i testiranja. Trenutno nema naznaka kada će se to pretvoriti u radnu funkciju u beta aplikaciji WhatsApp. Jednako je nepoznato da li će funkcija samouništavanja biti dostupna za privatne četove, kao i za grupne.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
12°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve