Biznis
29.11.2022. 17:10
R. E.

Preokret u industriji

Ko je profitirao od kriptokatastrofe

Bitkoin, kriptovalute
Izvor: Shutterstock / Wit Olszewski

Nedavno pokrenuta berzanska fondacija imala je koristi od preokreta u industriji kriptovaluta, skočivši više od 20 odsto od svog osnivanja u septembru.

"Defiance Daily Short Digitizing the Economy ETF“ je u tržišnom suparništvu sa "Amplify Transformational Data Sharing ETF“-om postigao rast od gotovo 21 odsto od kada su počeli sa radom 8. septembra ove godine.

"Amplify ETF“, čiji je cilj identifikacija kompanija fokusiranih na transformaciju i razvoj blokčejn i kriptotržišta, dramatično je opao 2022. godine. Prema podacima FactSet-a, ove godine je opao za 60,1 odsto.

"Defiance“ je stvorio ETF sa idejom da će kriptoindustrija u celini patiti ako se dogodi situacija poput problema sa poslovanjem na berzi, izjavila je u telefonskom intervjuu Silvija Jablonski, izvršna direktorka i direktorka investicija u "Defiance ETF“-u.

"Nismo mogli da zamislimo da će to biti u FTX-u“, rekla je. "FTX je trebalo da bude neka vrsta stabilnog belog viteza u kriptoindustriji.“

"Defiance“ očekuje da će u kratkom roku mnoge kompanije koje imaju veze sa kripto eko-sistemom patiti zbog kolapsa FTX-a, rekla je Jablonska. "Mnoge domine još uvek nisu pale“, rekla je.

Dok Jablonska očekuje da "milijarde dolara gubitaka“, i dalje čekaju kripto "eko-sistem“ u kratkom roku, ona takođe veruje da će blokčejn tehnologija i neka digitalna sredstva, poput bitkoina, preživeti šokove.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zbog čega protestuju zaposleni u "Apple" kompaniji
epl, apple

Kina

27.11.2022. 17:15

Zbog čega protestuju zaposleni u "Apple" kompaniji

Zaposleni u najvećem "Apple" pogonu za proizvodnju "Iphona-a" na svetu, u Pekingu, izloženi su nasilju policije i uhapšeni su tokom protesta koji su organizovani zbog neusklađenosti ugovora o radu i kineske politike o zaštiti od virusa kovid 19.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
23.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve