Biznis
31.10.2019. 19:59
R. E. / Oiz China

KONAČNO NA EVROPSKOM TRŽIŠTU: Stiže Mate 30, ali sa njim i glavobolja za sve korisnike

huawei-mate-pro.jpg

Huawei Mate 30 predstavlja trenutno vodeći model kompanije, pre svega jer je opisan kao telefon koji u ovom trenutku ima najbolju kameru. Međutim, uprkos tome dugo nije bilo zvaničnih vesti kada bi mogao da se nađe na evropskom tržištu.

Isčekivanju je došao kraj jer je najavljeno da će Huawei lansirati ovaj model na evropsku scenu sredinom novembra, kako originalnu varijantu tako i Pro, piše OizChina.

Razlog zašto Mate 30 nije bilo, jeste to što telefoni bez GMS-a (Google mobile services) jednostavno nisu prihvatlji za evropsko tržište. Taj nedostatak je direktan rezultat američke sankcije.

 (AP Photo/Andy Wong) (AP Photo/Andy Wong)

Međutim kako pojedini izvori tvrde, telefon će se pojaviti na određeneim evropskim tržištima poput zemalja kao što su Nemačka, Francuska, Italija, Španija i Velika Britanija. Ipak i dalje nije poznato kad će se Huawei Mate 30 naći i na drugim tržištima.

Povezane vesti - SANKCIJE GA SAMO MOTIVISALE: Huawei ne želi da zameni Android, već samo Google servis

Telegraf je takođe naglasio da je Huawei Mate 30 opremljen Android 10 operativnim sistemom koji koristi HMS umesto GMS-a. Ova činjenica predstavlja pravu glavobolju za evropske korisnike koji koriste Google Apps kao što su Google Maps i Google Chrome.

Trenutnonije jasno kako će Huawei rešiti nedostatak GMS-a u seriji Mate 30. Ono što je poznato jeste da će cena ovog modela u Evropi kretati od 799 do 1199 evra, u zavisnosti od paketa i memorije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve