KREATOR ŽELI OBJAŠNJENJE: Apple zabranio aplikaciju koja prati proteste u Honkongu

KREATOR ŽELI OBJAŠNJENJE: Apple zabranio aplikaciju koja prati proteste u Honkongu

Shutterstock


Aplikacija koja prati policiju i proteste u Hongkongu zabranjena je, a njen tvorac želi da zna zašto.

HKMap live Aplikacija pruža informacije o gužvi, položaju policije i hitne pomoći u realnom vremenu, kako bi stanovnici Hongkonga mogli lakše da se snađu u gradu prepunom sukoba.

Cilj aplikacije je “sigurnost za sve”, rekao je, kreator aplikacije koji se iz bezbednosnih razloga predstavlja kao Kuma, za MAhable putem Telegrama.

Od kako su protesti počeli u junu, policija je uhapsila najmanje 2.000 ljudi i ispalila više od 3.000 suzavaca, piše New York Times.

Apple je, međutim, odbacio HKMap Live prvog oktobra na osnovu toga što “sadrži sadržaj – ili olakšava, omogućava i podstiče i aktivnosti – što nije legalno… konkretno aplikacija je omogućila korisnicima da izbegnu sprovođenje zakona.”

Shutterstock

Shutterstock

Kuma je dodao je da slične aplikacije postoje mnogo duže u App Store-u i istakao da Apple trenutno preispituje aplikaciju.

Kuma je za Mashable izjavio da veruje da prvobitno obijanje Apple-a, nije bilo politički motivisano. Međutim, nije siguran kako da tuači kašnjenje nakon njegove žalbe.

Povezane vesti – INSTAGRAM IMA NOVU APLIKACIJU: Možete da je koristite samo sa “bliskim” prijateljima

U proseku 90 odsto aplikacija koje su dostavljene Apple-u pregleda se u roku od 48 sati. Kuma je rekao da je prvo podneo aplikaciju Apple-u na pregled 21. septembra, a aplikacija je odbijena prvog oktobra, nakon čega je podneo žalbu.

Za razliku od Apple-a, Google je pregledao i odbrio aplikaciju za korisnike Androida, u roku od dan ili dva.

Iako aolikacija nije u App Store-u, dostupna je Apple korisnicima putem Safarija.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar