Luj Viton, Barberi i Šanel prave maske i zaštitnu opremu – “Hvala zanatlijama”

Luj Viton, Barberi i Šanel prave maske i zaštitnu opremu – “Hvala zanatlijama”

Shutterstock


Poznati modni brendovi Luj Viton, Barberi i Šanel svoju modnu ekspertizu i lance snabdevanja preusmerili su na izradu zaštitne odeće za one koji su na prvom frontu u borbi protiv pandemije koronavirusa koja je zarazila više od 1,9 miliona ljudi i ubila najmanje 119.000 osoba širom sveta.

Brzo širenje virusa od decembra stvorilo je globalnu borbu za zaštitnu opremu, poput maski za lice, rukavica i odela. Francuski modni brend Luj Viton saopštio je da se pridružuje globalnim naporima da se što više obezbedi za zaštitu zdravstvenih radnika. Kompanija je putem Instagrama saopštila da je preuredila nekoliko svojih radionica širom Francuske kako bi “proizvela stotine hiljada nehirurških maski za lice” za zdravstvene radnike.

“Ova inicijativa će donirati preko potrebnu zaštitnu opremu za zdravstvene radnike na prvom mestu. Hvala stotinama zanatlija koji su dobrovoljno kreirali ove maske, kao i svima koji daju svoj doprinos u borbi protiv ove globalne pandemije”, kažu iz kompanije.

Pročitajte još: MMF – Globalnoj ekonomiji preti recesija

Luj Viton je takođe rekao da izrađuje i donira hiljade bolničkih haljina za šest bolnica u Parizu kojima je hitno potrebna zaštitna oprema.

Britanski modni brend Barberi takođe je usmeren deo svojih mašina za proizvodnju na pravljenje maski. Kompanija je saopštila da koristi svoj globalni lanac snabdevanja “da ubrza isporuku 100.000 hirurških maski u Nacionalnu zdravstvenu službu Velike Britanije, za upotrebu od strane medicinskog osoblja”.

Poznat po svojim legendarnim kaputima, Barberi je rekao da menja namenu fabrike jakni u Castlefordu u Jorkširu, kako bi napravio nehirurške haljine i maske za pacijente u bolnicama u Velikoj Britaniji.

Druga legendarna francuska modna kuća Šanel saopštila je da doprinosi naporima praveći maske za lice. Kompanija je prošlog meseca saopštila da traži odobrenje za sirovine i prototipove tako da bi njeni specijalci za šivanje mogli da započnu izradu maski za lice i bolničkih haljina.

Prošlog meseca je u Italiji, jednoj od zemalja koja je najteže pogodila pandemiju koronavirusa, italijanska marka Prada započela proizvodnju 80.000 medicinskih kombinezona i 110.000 maski za zdravstvene radnike u regionu Toskana. Kompanija je saopštila da se zaštitna oprema proizvodi u fabrici Prada, koja je posebno otvorena za izradu zaliha.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar