Biznis
06.07.2021. 18:01
Promo

STUDEN Holding

Metju Palmer obišao najveći Agroindustrijski kompleks u BiH

Metju Palmer
Izvor: EPA / SALVATORE DI NOLFI

Specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer razgovarao je sa predstavnicima najvećeg Agroindustrijskog kompleksa u BiH i sa predsednikom uprave STUDEN Holdinga, Ilijom Studen o investicijama i razvoju  privrede Zapadnog Balkana.

Podržavanje i podsticanje dugoročnog ekonomskog razvoja u BiH i u zemljama regiona je naša prioritetna pozicija. STUDEN Holding stvara poslovne mogućnosti koje povezuju tržišta, a to je potvrda uspešnih investicija“ rekao je Palmer.

Palmer - STUDEN sastanak
Izvor: STUDEN Co / Promo

BIMAL Grupa, koja je deo STUDEN Holdinga, je najpre 2019. godine kupila fabriku za proizvodnju jestivog ulja Novo Sunce u Somboru, a pokretanjem akvizicije i integracije fabrike Bečejka nastavlja razvoj poslovne grupe i širenje proizvodnih kapaciteta u Srbiji. Sticanjem vlasništva u fabrici stočne hrane Bečejka, BIMAL stvara dodatan potencijal i poslovne mogućnosti, čime jača svoju poziciju na tržištima Zapadnog Balkana, EU i Bliskog istoka.

„Poslovni planovi STUDEN Holdinga obuhvataju različite investicije, pre svega u proizvodnju, distribuciju i logistiku, koje omogućavaju da naš poslovni model pozitivno utiče na privredni ambijent država u kojima poslujemo. Angažman grupe polazi iz Austrije gde je naša centrala, a u proteklih 30 godina fokus proizvodnih investicija je na Zapadnom Balkanu, pre svega u BiH, Srbiji i Slovenijii“ rekao je predsednik Uprave STUDEN Grupe Ilija Studen.

Poseta Metju Palmera STUDEN Holdingu
Izvor: STUDEN Co / Promo

U sastavu BIMAL Grupe danas posluju fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL u Brčkom i BIMAL SUNCE u Somboru, BIMAL Trading i BIMAL Invest u Beogradu, BIMAL Agri u Bečeju, ŽITOPROMET i Institut za razvoj i unapređenje poljoprivrede – IRUP u Brčkom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Fabrika koja donosi velike promene"
MTU

Nova Pazova

05.07.2021. 13:30

"Fabrika koja donosi velike promene"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Novoj Pazovi, na početku radova na izgradnji fabrike za popravku aviomotora MTU Mejntejns Srbija, da će ta fabrka doneti velike promene i puno značiti ne samo za Pazovu, već i Beograd, Srem i celu Srbiju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
09.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve