Biznis
23.05.2022. 07:10
R. E.

Cena akcija

Može li Netflix da dostigne svoj cilj?

Netflix
Izvor: Shutterstock

Analitičari veruju da se za postojeće probleme sa kojima se susreće platforma "Netflix“, prvenstveno gubitkom pretplatnika i profita, rešenja mogu naći i van već donesenih odluka o onemogućavanju deljenja lozinki.

Analitičar "Vedbuša“ Majkl Pahter tvrdi da je kompanija u stanju da nadmaši svoje smernice za drugi kvartal i da ima nekoliko rešenja za sprečavanje dodatnog odliva korisnika njihovih servisa.

"Ne verujemo da će se cena akcija ’Netflixa’ približiti nivou iz 2021. godinama, ali verujemo da je naša ciljna cena od 280 dolara dostižna u narednih 12 meseci“, napisao je Pahter u napomeni klijentima.

Akcije "Netflixa“ porasle su za 1,1% u ponedeljak ujutro. Ciljna cena, koju je Pahter naveo, pretpostavlja rast od oko 48% u odnosu na trenutne nivoe.

Kompanija za striming je u svom poslednjem izveštaju o zaradi otkrila da planira da cilja na onemogućavanje deljenja lozinki. Pahter je u ponedeljak napisao da "Netflix“ "verovatno neće privući više od nekoliko miliona novih kupaca promenom prakse“ u vezi sa lozinkama, ali je bio optimističniji u pogledu drugih inicijativa, poput istraživanja novog modela pretplate koji bi uključivao oglase.

Pahter je naveo da bi nov sistem sadržaja sa oglasima mogao da umanji odliv novih korisnika, kao i da bi doneo značajan prihod, čak i kada bi se već postojeći korisnici prebacili na jeftiniju pretplatu sa oglasima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
-4°C
09.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve