Biznis
08.08.2019. 18:11
N. G./Entrepreneur

Multimilijarder vozio Uber da bi naučio sve o korisničkim uslugama

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Prošle godine Pol Ingliš, vlasnik kompanije Lola.com, prijavio se da bude vozač Ubera. Kao multimilijarderu, novac mu, očigledno, nije bio potreban, ali je želeo da nauči kako je to kada te neko ocenjuje, piše Entrepreneur.

To je iskustvo koje rukovodioci kompanija retko prolaze. Recenzenti imaju tendenciju da reaguju na agenta za usluge kupaca ili na veštinu kuvara u kuhinji ili, pak, na vozača za volanom. Te ocene mogu uticati na čitavo preduzeće.

Pročitajte još: Električni automobili za Evropu svakodnevnica

"Recenzije pružaju prvi uvid kupcima u to kakav je proizvod sa stanovišta potrošača, pružajući iskren i nepristrasan uvid njegove strane", kaže Tomer Tagrin, suosnivač Iotpo-a, platforme za društveni pregled web lokacija e-trgovine.

Prema izveštaju Global Trust in Advertising, 70 procenata globalnih potrošača kaže da veruje u onlajn kritike i recenzije.

Ingliš je želeo da izgradi kritike o svojoj firmi tako što će putnicima omogućiti da ocene agente koje koriste. Ali pre nego što je igra uživo počela, proveo je šest meseci vozeći se Uberom - u svojoj Tesli - kako bi bolje razumeo kroz šta će njegovi agenti proći.

Kao klijent Ubera, Ingliš je uvek primećivao sitnice o svojim vozačima: Da li su puštali radio ne pitajući dozvolu? Da li je automobil mirisao? Da li su vozili brzo? Ali kao vozač shvatio je koliko su važne lične interakcije.

https://www.youtube.com/watch?v=f5a11NM-rNI

"Ja sam introvertan po prirodi, ali da biste bili lider u tehnologiji, morate da naučite kako da budete ekstrovertni", kaže on.

"Prihvatio sam to kao lični izazov: Mogu li ih angažovati? Mogu li ih naterati da se smeju?"

To se isplatilo. Njegova vozačka ocena bila je 4,97 - uz lepe komentare.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve