Biznis
20.02.2023. 14:10
Beta

Služba za zapošljavanje

Raspisani pozivi za finansijsku podršku nezaposlenima

Radnici, posao, radna snaga
Izvor: Shutterstock

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) saopštila je da je u 2023. godini raspisala 13 javnih poziva, putem kojih će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima biti uključeno 21.205, od kojih 2.285 osoba sa invaliditetom.

Za finansijsku podršku, kako je navedeno, planirano je izdvajanje 6,3 milijarde dinara i kao i prethodnih godina 550 miliona dinara za osobe sa invaliditetom.

Dodatna sredstva biće obezbedjena iz budžeta autonomne pokrajine i jedinica lokalne samouprave za učešće u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja, predvidjenih lokalnim planskim dokumentima u oblasti zapošljavanja.

Kao i prethodnih godina težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju: mladi do 30 godina starosti, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i osobe u statusu viška zaposlenih.

Većina javnih poziva biće otvorena do 30. novembra, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar 2023. 

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 10. aprila, rok za podnošenje prijava potencijalnih izvođača javnih radova ističe 27. marta, dok je javni poziv za učešće u finansiranju mere obuka za potrebe poslodavca za zaposlenog na raspolaganju do 31. oktobra 2023. 

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama NSZ, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

Sve informacije za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, neophodna podrška, podnošenje zahteva prema aktuelnim javnim pozivima biće dostupne sajtu www.nsz.gov.rs, kao i putem zvanične stranice na društvenoj mreži LinkedIn.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Porasla stopa zaposlenosti u Srbiji
radnici

Zavod za statistiku

31.08.2022. 15:14

Porasla stopa zaposlenosti u Srbiji

U Srbiji u drugom kvartalu ove godine bilo je zaposleno 2.953.000 građana, a stopa zaposlenosti bila je 50,9 odsto, što je za 2,6 procentna poena više nego u isto vreme 2021, pokazala je upravo predstavljena Anketa o radnoj snazi Republičkog zavoda za statistiku (RZS).
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm
17°C
22.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve