NAMEŠTAJ ZA SVE: IKEA osmislila besplatne adaptere za osobe sa invaliditetom

NAMEŠTAJ ZA SVE: IKEA osmislila besplatne adaptere za osobe sa invaliditetom

Foto: Printscreen


Kompanija IKEA u Izraelu osmislila je liniju besplatnih adaptera pod nazivom ThisAbles, koje osobama sa invaliditetom olakšavaju korišćenje postojećeg nameštaja.

Naime, svako može da pristupi besplatnom dizajnu na internetu i odštampa na 3D štampaču neki od deset proizvoda koji će nameštaj učiniti pristupačnijim osobama sa posebnim potrebama. Inače, nameštaj koji je specijalizovan, i do dva puta je skuplji od uobičajenih proizvoda.

Novi dizajn uključuje štitnike za invalidska kolica koji štite nameštaj od oštećenja tokom škripanja i udaranja, razne ručke i hvataljke kako bi se olakšalo prianjanje i niz stvari za osobe sa oštećenjem vida.

Svaki dizajn sadrži uputstva za montažu, a serija video zapisa pokazuje ljudima kako se proizvodi mogu sastaviti i koristiti.

IKEA je takođe pozvala svoje korisnike da predlože ideje za dizajn kako bi proširili opseg TheAbles-a. Ta kompanija je saopštila da je da je udružila snage sa neprofitnim organizacijama Milbat i Access Izrael, koje su specijalizovane za kreiranje rešenja za osobe sa invaliditetom.

Pročitajte još: Sapunice spasavaju život u Peruu

Rečeno je da je ovaj program razvijen kako bi uveo novu i revolucionarnu liniju proizvoda koja premošćuje jaz između postojećih IKEA proizvoda i posebnih potreba ljudi.

“Bilo nam je važno da u svakom aspektu projekta stvorimo maksimalan pristup, od određenog prostora koji smo izgradili za projekat, koji je prilagođen osobama sa invaliditetom, do samih proizvoda, od kojih se neki čak mogu i samostalno štampati u okviru projekta”

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar